ZIMNÉ PNEUMATIKY CONTINENTAL SI VYJAZDILI PRVÚ PRIEČKU AJ VO VEĽKOM TESTE MAGAZÍNU AUTOBILD.

02/10/2015
ContiWinterContact™ TS 850
  • Pneumatika ContiWinterContact TS 850 je „vzorová“ a svojim 49 konkurentom ukázala chrbát
  • Redakcia chváli „najlepšie jazdné kvality za všetkých poveternostných podmienok“

Pneumatika ContiWinterContact TS 850 sa vo veľkom teste zimných pneumatík magazínu AutoBild umiestnila na prvom mieste. Podľa záverov redakcie sa spomedzi 50 testovaných modelov európskych, amerických a ázijských značiek pneumatík presadila s hodnotením „vzorová“ vďaka svojim „najlepším jazdným vlastnostiam za všetkých poveternostných podmienok“.

Odborníci s hamburského automagazínu otestovali celkom 50 modelov pneumatík rôznych výrobcov s rozmerom 185/60 R 15. V prvom kole po brzdných testoch na mokrej vozovke, ako aj na snehu vylúčili už 32 kandidátov. Práve pri brzdení na mokrej vozovke zistili redaktori „veľké, do istej miery až hrozivé rozdiely“. Najlepších 18 pneumatík sa potom podrobilo ďalším 14 testom na mokrej a suchej vozovke, snehu, ako aj hodnoteniu ich hospodárnosti. Vo svojom závere uviedli redaktori na adresu zimných pneumatík z hannoverskej vývojárskej oddelenia nasledovné: „Víťaz testu presviedča najlepšími jazdnými vlastnosťami za všetkých poveternostných podmienok. Pneumatika TS 850 reaguje na volant priamo a preukazuje presné reakcie pri zabočení, ako aj dynamický handling na mokrej a zasneženej vozovke. Dobré bezpečnostné rezervy pri akvaplaningu, dobrý komfort.“ Testovacím vozidlom bol automobil Volkswagen Polo.

Testu magazínu AutoBild sa zúčastnili pneumatiky značky Barum, Gislaved, Semperit, Uniroyal a Viking. Medzi najlepších 18 pneumatík v teste sa svojimi dobrými brzdnými a teda bezpečnostnými výkonmi kvalifikovali aj iné značky pneumatík patriace do celého portfólia spoločnosti Continental. Magazín AutoBild zverejnil test dnes v čísle 40/2015.

Regína Feiferlíková

Komunikácia s verejnosťou