Pneumatiky Continental opäť víťazom testu zimných pneumatík magazínu Autozeitung.

23/09/2015
ContiWinterContact™ TS 850
  • Pneumatika ContiWinterContact TS 850 si opäť razí cestu so špičkovým výkonom na snehu a za mokra
  • Vyvážený výkon na najvyššej úrovni zaisťuje jasné vedenie medzi 13 medzinárodnými konkurentmi

V testoch, ktoré vykonal nemecký motoristický magazín Autozeitung, obhájila pneumatika ContiWinterContact TS 850 svoj titul a opäť skončila v teste ako prvá. Odborníci z magazínu so sídlom v Kolíne nad Rýnom testovali 14 pneumatík s rozmerom 185/65 R 15 v kombinácii s vozidlom Opel Corsa 1.0 Turbo. Testované boli pneumatiky európskych, ázijských a amerických značiek na mokrej, suchej a snehom pokrytej vozovke celkovo v 18 kategóriách. „Za všetkých okolností bezpečné, rýchle a vyvážené. Pneumatiky ContiWinterContact TS 850 obstáli v teste najlepšie,“ zhodnotil magazín.

Vynikajúci výkon tejto prémiovej zimnej pneumatiky od spoločnosti Continental nemal páru vďaka mimoriadne vyváženým vlastnostiam. Pre lepšiu predstavu, nielen že pneumatika ContiWinterContact TS 850 zvíťazila na plnej čiare v dôležitých zimných disciplínach jazdy za mokra alebo na snehu, ale dosiahla veľmi dobré výsledky aj na suchých vozovkách. V magazíne sa písalo o výkone na snehu: „TS 850 dosahuje obdivuhodnú úroveň aktívnej bezpečnosti. Najlepší výkon pri brzdení, veľmi rýchla odozva riadenia.“ Po testoch na mokrej vozovke magazín Autozeitung napísal: „Na mokrej vozovke nemá pneumatika Continental páru: prvotriedne záberové vlastnosti, vynikajúca odozva riadenia, špičkové vyváženie.“

Zimné pneumatiky testované v magazíne Autozeitung sú vhodné pre celý rad subkompaktných a kompaktných vozidiel. Pneumatika ContiWinterContact TS 850 je určená na poskytovanie skvelých záberových vlastností pre bezpečnú jazdu na vozovkách v zimných podmienkach. Na suchom aj mokrom asfalte poskytuje vysoký stupeň bezpečnosti v kombinácii s obdivuhodne nízkym valivým odporom. Kompletný rad tohto obľúbeného modelu od spoločnosti Continental bol mierne zväčšený a je určený pre disky s rozmerom 14 až 17 palcov. Pre väčšie kolesá odporúča spoločnosť Continental pneumatiky WinterContact TS 850 P uvedené na trh v roku 2014, ktoré sú dostupné aj v 20 verziách pre vozidlá kategórie SUV.

Testu sa podrobil aj nízkonákladový zimný model Barum Polaris 3 z portfólia značky Continental. V zozname pneumatík, ktorému dominovali značky z prémiových a kvalitných segmentov, sa najlacnejšia pneumatika umiestnila na obdivuhodnom siedmom mieste, čím prekonala sedem podstatne drahších modelov.

Regína Feiferlíková

Komunikácia s verejnosťou