VW vybavuje ID. Buzz pneumatikami Continental

13/07/2022
Continental_PP_EcoContact_6_Q Kopie

Vďaka upraveným blokom, lamelám a bočným drážkam má EcoContact 6 Q optimalizovaný hluk.

• VW schválil EcoContact 6 Q v 19″ a 20″ ako originálnu výbavu
  • EcoContact 6 Q je štandardne dodávaný s technológiou ContiSeal
  • Continental dodáva pneumatiky piatim najväčším výrobcom vozidiel na batérie v Európe

Volkswagen Úžitkové vozidlá vyrábajú teraz svoje ID. Buzz s prémiovými pneumatikami od Continental. Hannoverský výrobca vozidiel vybavuje nový, plne elektrický, „Bulli“ ID. Buzz s letnými pneumatikami EcoContact 6 Q. Continental dodáva svoje mimoriadne energeticky účinné pneumatiky vo veľkostiach 19″ a 20″.

EcoContact 6 Q ponúka vynikajúcu energetickú účinnosť, životnosť, brzdný výkon a ovládateľnosť. Profil behúňa sa neustále prispôsobuje povrchu vozovky a zaisťuje tak dlhšiu životnosť pneumatiky. Špeciálne vyvinutá gumová zmes minimalizuje trenie pri kontakte pneumatiky s povrchom vozovky, čo znamená, že pneumatika rozptyľuje menej energie a naopak sa znižuje valivý odpor. Vďaka upraveným blokom, lamelám a bočným drážkam je pneumatika tiež hlučne optimalizovaná.

Continental_PP_VW_ID._Buzz_1

Volkswagen Úžitkové vozidlá továrni montuje nový, plne elektrický ID. Buzz s EcoContact 6 Q vo veľkostiach 19″ a 20″. Zdroj: VW

EcoContact 6 Q je štandardne dodávaný s technológiou ContiSeal

EcoContact 6 Q pre ID. Buzz taktiež prichádza s technológiou ContiSeal, ktorá umožňuje bezpečne pokračovať v jazde, aj keď sú pneumatiky poškodené. Vysoko elastická ochranná vrstva na vnútornej strane pneumatiky sa počas obyčajného zlomku sekundy uzavrie okolo prenikajúceho predmetu a spoľahlivo utesní defekt aj po odstránení predmetu z behúňa (napríklad rotáciou pneumatiky). Vďaka tejto technológii je možné bezpečne utesniť otvory s priemerom až päť milimetrov, čo umožňuje okamžitú opravu približne 80 percent vpichov. Vďaka tejto technológii nie je potrebná žiadna náhradná pneumatika, čo šetrí dodatočnú hmotnosť a naopak môže pomôcť zvýšiť dojazd.

Continental_VW_ID._Buzz_2

EcoContact 6 Q ponúka vynikajúcu energetickú účinnosť, životnosť, brzdný výkon a ovládateľnosť. Zdroj: VW

Continental je jedným z popredných výrobcov pneumatík pre plne elektrické vozidlá

Continental dodáva pneumatiky siedmich z desiatich najúspešnejších svetových výrobcov elektrických vozidiel. V Európe je Continental schváleným dodávateľom originálneho vybavenia pneumatík pre päť výrobcov elektromobilov s najvyšším objemom výroby. V regióne Ázia-Tichomorie-Amerika dodáva Continental trom z piatich výrobcov elektromobilov s najväčším objemom výroby.

Continental dodáva množstvo technológií a systémových komponentov pre ID. Buzz

Continental ako dlhoročný spolupracujúci a vývojový partner Volkswagenu zohral kľúčovú úlohu hneď od začiatku pri návrhu a vývoji ID.Buzz. Technologická spoločnosť prispela životne dôležitou technológiou pokrývajúcou takmer všetky aspekty tejto kultovej dodávky – od softvéru a architektúry centrálneho počítača až po brzdy a sofistikovaný systém riadenia teploty (napr. na chladenie batérií).

Continental_PP_VW_ID._Buzz_Infographic_EN

Continental dodává řadu technologií a systémových komponent pro ID. Buzz.

Nasledujúce produkty a veľkosti sú pre ID.BUZZ schválené výrobcom:

EcoContact 6 Q, 235/55 R19 105T XL

EcoContact 6 Q, 255/50 R19 107T XL