VanContact Ultra: Nová letná van pneumatika s dlhou životnosťou a robustným dizajnom

27/06/2022
Continental_PP_VanContact-Ultra_Product_Picture
  • Špeciálne vyvinutá pneu pre doručovacie služby a vozidlá remeselníkov
  • Nízka hlučnosť a vysoký bezpečnostný faktor
  • Významné vývojové pokroky v oblasti udržateľnosti: zvýšený kilometrový výkon, valivý odpor aj životnosť

Nový VanContact Ultra bol špeciálne vyvinutý spoločnosťou Continental ako letná pneumatika pre doručovacie služby a vozidlá remeselníkov. Pneumatika preto prichádza s dôležitými schopnosťami pre hospodárnu jazdu aj v mestskom prostredí. Veľmi vysoký kilometrový výkon, robustný dizajn, nízka hlučnosť pneumatík/cesty a nízky valivý odpor robia z tohto produktu víťaza, pokiaľ ide o udržateľné pneumatiky pre dodávky. V tomto roku Continental vyrobí 20 variantov novej pneumatiky pre dodávky, pre ráfiky s priemerom 15 až 17 palcov a pre nosnosť až 1 450 kg (index nosnosti 121); schválené pre rýchlosti do 210 km/h. Výroba prvých veľkostí VanContact Ultra bude zahájená v marci 2022.

Cesty dodávkou v mestskom prostredí zaznamenali v priebehu rokov zvláštny nárast, pričom odborníci očakávajú ročný nárast dodávok „z domu do domu“ o 7 percent do roku 2025. V súlade s tým rastú objemy predaja prepravných vozidiel a pneumatík. Podľa európskeho obchodného združenia ACEA v Európe vzrástol predaj vozidiel v tomto segmente len medzi rokmi 2014 a 2019 o 40 percent. Predajná platforma Alzura Tire 24 taktiež hlási nárast predaja pneumatík pre dodávky o 20 percent v prvých piatich mesiacoch minulého roka v porovnaní s predchádzajúcim rokom.

Continental_PP_VanContact-Ultra_Main_Scene_TyreFocus

Okrem poskytnutia najvyššej bezpečnosti sa vývoj pneumatík zameral predovšetkým na udržateľnosť. Napríklad Continental používa vo svojej zmesi najnovšiu generáciu funkcionalizovaných polymérov, aby spojil vysoký kilometrový výkon, najnižší možný valivý odpor a robustnosť. Uzavreté vonkajšie rameno na dezéne behúňa taktiež slúži k vysokej životnosti pneumatiky a nízkemu hluku.

Aby sa zabránilo poškodeniu pneumatík kamienkami, ktoré uviaznu v drážkach ich behúňa, sú vo vonkajších dvoch drážkach pripevnené „kamenné zarážky“, ktoré zabraňujú vzájomnému záberu zubov medzi gumou a kameňmi a zaisťujú rýchle vymrštenie všetkých preniknutých predmetov. Zosilnené bočnice sú ďalším prostriedkom, vďaka ktorému je nový VanContact Ultra vyrobený tak robustne, ako je to len možné. Používajú bloky na ochranu citlivých strán pneumatiky pred poškodením pri kontakte s obrubníkom, čo je často nevyhnutné pri dodávke v mestských oblastiach.

Nový VanContact Ultra získal nasledujúcu certifikáciu štítkov pneumatík EÚ: hodnotenie „B“ vo valivom odpore, najvyššia trieda „A“ pre brzdnú dráhu za mokra a „B“ pre hluk valenia.

Na stiahnutie