Mercedes vsádza na pneumatiky Continental pre plne elektrický model EQB.

24/06/2022
Continental_PP_EQB1

Mercedes sa rozhodol pre pneumatiky Continental pre plne elektrický automobil EQB. Autorské práva k obrázkom: Mercedes-Benz

• Mercedes schválil ako originálnu výbavu modely EcoContact 6 a WinterContact TS 850 P
  • Continental dodáva pneumatiky ex works siedmich z desiatich najúspešnejších výrobcov elektromobilov na svete

Mercedes sa rozhodol pre prémiové produkty spoločnosti Continental, ktorými vybaví svoje nové plne elektrické SUV z rodiny EQ. Nový model EQB bude schádzať z linky na pneumatikách EcoContact 6 v rozmere 19 palcov. Mercedes ponúka z výroby aj vysoko bezpečné zimné pneumatiky Continental: WinterContact TS 850 P.

Letná pneumatika EcoContact 6 sa vyznačuje nielen vynikajúcou energetickou účinnosťou, ale aj vynikajúcou ovládateľnosťou a brzdným výkonom. Continental znížil valivý odpor pneumatiky EcoContact 6 o 15% v porovnaní s predchádzajúcim modelom. Špeciálne vyvinutá gumová zmes minimalizuje trenie pri kontakte pneumatiky s povrchom vozovky, čo znamená, že pneumatika absorbuje menej energie a následne sa znižuje valivý odpor. Pneumatika EcoContact 6 nedávno predviedla svoju energetickú účinnosť v rámci testu letných pneumatík organizovaného nemeckým odborným časopisom Auto Zeitung (číslo 6/22), v ktorom v teste valivého odporu porazila deväť ďalších pneumatík európskych, ázijských a amerických výrobcov. Okrem toho pneumatika ponúka aj vynikajúcu stabilitu v zákrutách aj pri vysokých rýchlostiach. Profil behúňa sa neustále prispôsobuje povrchu vozovky, čo zaisťuje dlhšiu životnosť pneumatiky.

Zákazníci Mercedesu EQB sa môžu tiež rozhodnúť pre zodpovedajúce zimné pneumatiky hneď pri objednávke. Tu Continental ponúka pneumatiky WinterContact TS 850 P. Dezén tohto radu pneumatík má početné bloky a pozdĺžne lamely, ktoré zaisťujú lepšiu trakciu a krátku brzdnú dráhu na snehu a mokrej vozovke.

Continental_PP_EQB2

EcoContact 6 bol špeciálne vyvinutý na nízku spotrebu paliva a vysoký kilometrový výkon. Autorské práva k obrázku: Mercedes-Benz

Pneumatiky Continental s technológiou runflat pre ďalšiu bezpečnú jazdu

Pneumatiky WinterContact TS 850 P pre Mercedes EQB sú štandardne dodávané s technológiou runflat Continental, ktorá je voliteľne k dispozícii aj pre EcoContact 6. V prípade poškodenia pneumatiky zabraňuje zachyteniu bočnice medzi vozovkou a ráfikom, v takom prípade môže pneumatika skĺznuť. Vodiči tak môžu pokračovať v jazde až 80 kilometrov do servisu.

Výrobcovia automobilov po celom svete spoliehajú na spoločnosť Continental ako na popredného dodávateľa pneumatík. V Európe takmer každý tretí automobil schádza z montážnej linky vybavený pneumatikami Continental. Continental dodáva pneumatiky ex works siedmich z desiatich najúspešnejších výrobcov elektromobilov na svete.

Pre Mercedes EQB boli v mnohých krajinách schválené nasledujúce produkty a rozmery ako originálna výbava:

EcoContact 6, 235/50 R19 103T XL

WinterContact TS 850 P SSR, 215/60 R18 102T XL