Pneumatiky Continental s polyesterom vyrobeným z recyklovaných PET fliaš sú teraz dostupné v celej Európe

22/06/2022
  • Pneumatiky Continental s technológiou ContiRe.Tex si teraz môžu objednávať predajcovia po celej Európe
  • PremiumContact 6, EcoContact 6 a AllSeasonContact v piatich rozmeroch sú vybavené udržateľnou technológiou ContiRe.Tex

Pneumatiky Continental obsahujúce polyester vyrobený z recyklovaných PET fliaš sú teraz k dispozícii všetkým predajcom v Európe. Continental uviedol do sériovej výroby v apríli 2022 tzv. technológiu ContiRe.Tex, ktorá dokáže úplne nahradiť konvenčný polyester v kostre pneumatiky. V súčasnej dobe ponúka prémiový výrobca pneumatík tri modely v piatich rozmeroch, každý s polyesterom vyrobeným z recyklovaného PET fľaše: PremiumContact 6, EcoContact 6 a celoročná pneumatika AllSeasonContact.

V septembri 2021 Continental prvýkrát odhalil špeciálne vyvinutú technológiu ContiRe.Tex. Využíva polyesterovú priadzu, ktorá sa získava z použitých PET fliaš bez akýchkoľvek medzichemických krokov a nie je nijako inak recyklovaná. Vďaka tomu je technológia oveľa efektívnejšia ako iné štandardné metódy spracovania PET fliaš na vysoko výkonnej polyesterovej priadze. Fľaše použité pre technológiu pochádzajú výhradne z regiónov bez uzavretej recyklačnej slučky. Súprava štandardných pneumatík pre osobné automobily využíva materiál z cca 40 recyklovaných PET fliaš. Pneumatiky s technológiou ContiRe.Tex majú na bočnici špeciálne logo („Obsahuje recyklovaný materiál“).

Aktuálne dostupné produkty a rozmery s ContiRe.Tex:

PremiumContact 6

EcoContact 6