Do začiatku Tour de France zostáva už len pár dní - a Continental pri tom bude

23/06/2022

• Onedlho sa rozbehne 109. ročník najvýznamnejších etapových pretekov v cyklistike
  • Oficiálne vozidlá Tour budú opäť vybavené prémiovými pneumatikami Continental
  • Svoj debut má udržateľná technológia ContiRe.Tex

Už o pár dní sa rozbehnú najväčšie a najslávnejšie cyklistické preteky na svete. 1. júla sa v dánskej Kodani postaví 176 profesionálnych jazdcov zastupujúcich celkom 22 tímov na štart 109. ročníka Tour de France. Ako jeden z piatich hlavných partnerov akcie predstavuje začiatok Tour pre Continental špeciálnu príležitosť. Úspešné partnerstvo medzi Continentalom a Tour de France bolo nedávno predĺžené do roku 2027. „Sme nesmierne hrdí na toto partnerstvo a sme potešení, že budeme v nasledujúcich piatich rokoch pokračovať v úzkej spolupráci s Tour na jej ceste.“ hovorí Enno Straten, vedúci stratégie, analýzy a marketingu spoločnosti Continental Tyres EMEA.

© A.S.O.

Tour tento rok navštívi štyri krajiny

Tohtoročná Tour de France bude rozdelená do štyroch krajín – viac ako v ktoromkoľvek ročníku pretekov od roku 2017. Úvodná etapa sa bude konať v hlavnom meste Dánska, desiatej a najsevernejšie položenej krajine, ktorá kedy hostila štart Tour. Po troch etapách medzi Severným morom a Baltským morom zamieri Tour do Francúzska, kde pretne osem regiónov a 29 departementov. Na trase sú tiež zachádzky do Belgicka a Švajčiarska, než sa pelotón vydá k domovu a veľkému finále na Avenue des Champs Élysées. Jazdci budú musieť absolvovať celkom 21 etáp: šesť rovinatých, sedem kopcovitých, šesť horských s piatimi cieľmi na vrchol a dve individuálne časovky.

Itinerár predstavuje náročnú výzvu nielen pre jazdcov, ale aj pre stroje a materiály a celú flotilu Tour, vrátane oficiálnych vozidiel Tour. Tie budú tento rok opäť vybavené pneumatikami Continental – PremiumContact 6 a EcoContact 6 Q – s cieľom zaistiť optimálny výkon pneumatík. Ako dodáva Enno Straten: „Sme nadšení, že môžeme prvýkrát priniesť našu technológiu ContiRe.Tex na Tour s pneumatikami EcoContact 6 Q a PremiumContact 6. Ide o prvé sériovo vyrábané pneumatiky vyrobené s použitím recyklovanej polyesterovej priadze z použitej PET materiály."

Continental tu zhromaždil viac informácií o Tour de France 2022, trase a tímoch, plus fascinujúce informácie o pozadí a rozhovory.