Continental uvádza celoročné pneumatiky AllSeasonContact™ s najlepším valivým odporom

07/06/2022
Continental_PP_AllSeasonContact

• Nízky valivý odpor s hodnotením v triede A zaisťuje zníženú spotrebu energie a pohonných hmôt
  • AllSeasonContact™ sú ideálne celoročné riešenie pre elektrické vozidlá
  • Celoročné pneumatiky AllSeasonContact™ boli schválené pre prvú výbavu pre modely automobilov Volkswagen Transporter, Caddy a Jeep Compass
  • Spoločnosť Continental získala ocenenie "Výrobca pneumatík roka“ za pokračujúci záväzok k inováciám zameraným na zlepšenie produktovej technológie a udržateľnosti

Spoločnosť Continental uvádza na trh pneumatiky AllSeasonContact™s valivým odporom triedy A – najlepšou možnou hodnotou v rámci energetických štítkov EÚ. Štyri z päť rozmerov sú označené symbolom XL a zvládajú tak väčšie zaťaženie. Táto kombinácia robí z pneumatiky AllSeasonContactTM ideálny variant pre elektromobily, pretože unesú vyššiu priemernú záťaž a predlžujú dojazd vozidla.

Vďaka technologickým inováciám s cieľom ďalej zlepšovať bezpečnosť a udržateľnosť svojich výrobkov získala spoločnosť Continental už po tretíkrát od medzinárodného obchodného časopisu Tire Technology International (TTI) prestížne ocenenie "Výrobca pneumatík roka".

Spoločnosť Continental predstavuje celoročné pneumatiky AllSeasonContactTM s valivým odporom triedy A v piatich rozmeroch, ktoré je možné použiť pre dlhší dojazd obľúbených elektromobilov ako sú Hyundai Kona Electric, Kia e-Niro, Peugeot e-2008 a Opel Mokka-e. Pri novom modeli sa vývojárom podarilo znížiť množstvo použitého materiálu a ešte výraznejšie optimalizovať valivý odpor zmesí. Všetky tieto zmeny významne znižujú deformáciu pneumatiky a znižujú energetické straty, ktoré sú hlavnou príčinou valivého odporu.

„Sme presvedčení, že absolútne univerzálna pneumatika pre všetky elektrické automobily neexistuje. Namiesto toho sme viac ako desať rokov pracovali na ďalšom vývoji nášho portfólia, aby spĺňalo náročné požiadavky elektromobilov a zároveň dokázalo trvalo znižovať emisie áut so spaľovacím motorom,“ uvádza Andreas Schlenke, vývojár pneumatík v spoločnosti Continental.

„Sme hrdí na to, že sme jedným z prvých výrobcov pneumatík, ktorý získal hodnotenie valivého odporu u celoročných pneumatík triedy A. To všetko bez akýchkoľvek kompromisov v bezpečnosti. Verím, že aj tejto krok prispeje k ďalšiemu rastu obľúbenosti celoročných pneumatík u našich zákazníkov,“ dodáva Magda Nagy, riaditeľka divízie Marketing, Continental Barum s.r.o.. Väčšina portfólia Continental AllSeasonContactTM má navyše už teraz veľmi dobré hodnotenie valivého odporu triedy B.

Pneumatika AllSeasonContactTM spája vynikajúce vlastnosti letných a zimných prémiových pneumatík spoločnosti Continental, Nemecký magazín AutoBild ich v teste celoročných pneumatík z roku 2020 označil ako „ukážkové“ vďaka ich univerzálnym schopnostiam a dobrému pomeru ceny a výkonu.

Efektívne celoročné pneumatiky vytvárajú trvalo udržateľnú a ekonomicky výhodnejšiu mobilitu

Nízky valivý odpor má pozitívne účinky aj na vozidlá so spaľovacími motormi. Znižuje emisie CO2, spotrebu a v konečnom dôsledku tiež náklady na prevádzku. Správcovia vozových parkov tak môžu vďaka používaniu celoročných pneumatík ušetriť za náklady na výmenu a skladovanie pneumatík.

Nové veľkosti AllSeasonContactTM sa hodia tiež pre modely obľúbených firemných automobilov ako sú Volkswagen Passat (Elegance, GTE) a Škoda Superb (Style, Premium Edition).

Prvá výbava pre značky Volkswagen a Jeep

Výrobcovia už schválili nové pneumatiky AllSeasonContactTM s valivým odporom triedy A pre modely Volkswagen Transporter a Caddy a tiež pre Jeep Compass. Celoročná pneumatika Continental AllSeasonContactTM je dostupná v 142 verziách: v šírke od 155 do 275 mm a priemerom 14 až 20 palcov.

Spoločnosť Continental odporúča odbornú prehliadku celoročných pneumatík aspoň jedenkrát ročne. Cieľom je kontrola prípadného poškodenia a opotrebovania.

Dostupné veľkosti Continental AllSeasonContactTM s valivým odporom triedy A

215/55 R17 98H XL