Nový model Kia Niro sa dodáva s prémiovými pneumatikami od spoločnosti Continental montovanými vo výrobnom podniku

09/06/2022
  • Spoločnosť Continental dodáva pneumatiky EcoContact 6 Q, PremiumContact 6 a ProContact RX pre plne elektrický model Kia Niro aj hybridné a plug-in hybridné varianty modelu
  • Sedem z desiatich výrobcov elektrických vozidiel s najvyšším výrobným objemom sa rozhodlo v roku 2021 pre montáž pneumatík Continental vo výrobe

Kia pre svoj nový model Niro znova montuje vo výrobe pneumatiky od spoločnosti Continental.  Výrobca pneumatík dodáva svoje prémiové pneumatiky EcoContact 6 Q, PremiumContact 6 a ProContact RX priamo do výrobného podniku. Na plne elektrický variant modelu Niro sa v Európe, na Strednom východe a v Afrike montujú vo výrobe 17-palcové pneumatiky EcoContact 6 Q. Verzie HEV (hybridné elektrické vozidlo) a PHEV (plug-in hybrid) opúšťajú výrobnýpodnik s namontovanými 18-palcovými pneumatikami radu PremiumContact 6. Zákazníci v USA a Kórei si môžu vybrať pre svoj nový HEV alebo PHEV celoročné 18-palcové pneumatiky ProContact RX.

Continental_PP_Kia Niro_1

Spoločnosť Continental dodáva prémiové pneumatiky pre varianty elektrického vozidla nového modelu Kia Niro.

Autorské právo na obrázok: Kia

Continental_PP_Kia Niro_2

Pneumatiky EcoContact 6 Q, PremiumContact 6 a ProContact RX sú schválené v závislosti od regiónu a variantu modelu.

Autorské právo na obrázok: Kia

Pneumatika EcoContact 6 Q sa vyznačuje nielen vysokou energetickou účinnosťou a životnosťou, ale aj vynikajúcim handlingom a brzdným výkonom. Profil dezénu sa nepretržite prispôsobuje povrchu vozovky, čím sa predlžuje životnosť pneumatiky. Špeciálne vyvinutá gumová zmes minimalizuje trenie pri kontakte pneumatiky s povrchom vozovky, čo znamená, že pneumatika absorbuje menej energie a tým sa následne znižuje valivý odpor. Pneumatika EcoContact 6 Q je vďaka upraveným blokom, lamelám a bočným drážkam optimalizovaná aj z hľadiska hluku.

Model PremiumContact 6 – víťaz testu letných pneumatík ADAC 2022 (testovaný rozmer: 215/60 R 16 99V) – ponúka výnimočnú bezpečnosť a komfort. Špeciálna gumová zmes v behúni, ktorá je rozhodujúca z hľadiska priľnavosti pneumatiky, zaisťuje vynikajúce bezpečnostné a brzdné vlastnosti za mokra. Dezén pneumatiky poskytuje vysokú stabilitu pri prejazde zákrutou a zabezpečuje bočný prenos sily. Špeciálny dezén s obvodovými drážkami umožňuje rýchlu reakciu z hľadiska handlingu a presnosti riadenia na mokrej aj suchej vozovke.

Continental_PP_EcoContact_6_Q

Pneumatika EcoContact 6 Q je vďaka upraveným blokom, lamelám a bočným drážkami optimalizovaná z hľadiska hluku.

Pneumatika PremiumContact 6 zaisťuje vynikajúce bezpečnostné a brzdné vlastnosti za mokra, ako aj vysokú stabilitu pri prejazde zákrutou.

ProContact RX je celoročná cestovná pneumatika, ktorá ponúka vynikajúcu trakciu a brzdný výkon na mokrých aj suchých cestách.

ProContact RX je celoročná cestovná pneumatika obzvlášť zameraná na trakciu a brzdný výkon na mokrých aj suchých cestách. Odozva presného riadenia umožňuje vynikajúci handling.

Spoločnosť Continental v rámci svojho segmentu náhradných pneumatík ponúka v mnohých krajinách sveta aj široký sortiment ďalších letných, zimných a celoročných pneumatík, vrátane víťazov testov, ako je AllSeasonContact – pre Kia Niro.

Výrobcovia automobilov na celom svete dôverujú spoločnosti Continental ako poprednému dodávateľovi pneumatík. V Európe takmer každé tretie auto schádza z montážnej linky vybavené pneumatikami od spoločnosti Continental. Spoločnosť Continental ďalej posilňuje svoju pozíciu dodávateľa pneumatík pre plne elektrické vozidlá. Napríklad v roku 2021 sa sedem z desiatich výrobcov elektrických vozidiel s najvyšším výrobným objemom rozhodlo pre najvyšší stupeň technologickej odbornosti výrobcu pneumatík, pokiaľ ide o prvú výbavu.

Na príslušných trhoch sú pre Kia Niro schválené ako prvá výbava tieto produkty a rozmery:

Region EMEA: EcoContact 6 Q 215/55 R17 94V

Region EMEA: PremiumContact 6 225/45 R18 95V XL FR