Continental sa stal „Výrobcom pneumatík roka“ 2022

01/06/2022

• Spoločnosť Continental získala ocenenie „Výrobca pneumatík roka“ za neustále úsilie v oblasti inovácií navrhnutých na zlepšenie technológie a udržateľnosti produktov
  • Počas veľtrhu Tire Technology Expo v Hannoveri boli udelené medzinárodné ocenenia v oblasti technológie pneumatík za inovácie a excelentnosť

Časopis o medzinárodnom obchode Tire Technology International (TTI) udelil spoločnosti Continental ocenenie „Výrobca pneumatík roka“. Ocenenia TTI za inovácie a vynikajúcu kvalitu sa považujú za najvýznamnejšie ocenenia v tomto odvetví a predstavujú uznanie najnovšieho vývoja a pokroku v oblasti technológie pneumatík z celého sveta. Tohtoročné výberové kritériá boli opäť zamerané na technologické inovácie na ďalšie zlepšenie bezpečnosti a udržateľnosti produktov. Udeľovanie ocenení posudzovala medzinárodná porota zložená z viac ako 20 novinárov a popredných odborníkov z odvetvia výroby pneumatík.

Ocenenie prevzal Bernd Korte, viceprezident spoločnosti Continental Tires pre vývoj platformy a industrializáciu

Matt Ross, šéfredaktor časopisu Tire Technology International, v komentári k zisku ocenenia uviedol: „Výrobca pneumatík roka je už tradične kategória, kde je porážka veľmi tesná. Je naozaj potešením vidieť, že spoločnosť Continental preberá toto ocenenie už po tretíkrát, najmä keď sa to deje na jej domácom trávniku. Na porotu zapôsobilo množstvo úspechov, ktoré spoločnosť za posledný rok dosiahla, vrátane ContiRe.Tex, pneumatiky druhej generácie Extreme E, širokej škály výskumných spoluprác a pneumatiky Conti GreenConcept – aby sme vymenovali aspoň niektoré z dosiahnutých úspechov. Za úsilie v oblasti inovácií a udržateľnosti si spoločnosť Continental toto ocenenie skutočne zaslúži.“

Bernd Korte, viceprezident pre rozvoj platformy a industrializáciu v divízii Pneumatiky spoločnosti Continental, ktorý sa zúčastnil na podujatí, kde prevzal ocenenie, povedal: „Je pre nás veľkou cťou, že sme získali tohtoročné ocenenie Výrobca pneumatík roka. Motivuje nás pokračovať v ceste, ktorú sme si zvolili – neustále investovať do rozvoja našich pneumatík a významne prispievať k bezpečnej, cenovo výhodnej a ekologickej mobilite.“

V roku 2022 je to tretíkrát za posledných osem rokov, čo spoločnosť Continental získala toto prestížne ocenenie „Tire Manufacturer of the Year“ – čím demonštruje svoje osobitné úsilie v oblasti špičkových technologických inovácií, ktorých stredobodom je bezpečnosť a udržateľnosť. Tento výrobca prémiových pneumatík nedávno zaviedol do výroby technológiu ContiRe.Tex, čím preukázal svoju inovačnú kapacitu. Zavedenie tejto špeciálne vyvinutej technológie na dosiahnutie väčšej udržateľnosti do výrobnej praxe trvalo len pár

mesiacov. Vďaka nej spoločnosť môže úplne nahradiť konvenčnú polyesterovú priadzu v kostre pneumatiky recyklovanou priadzou získanou z opätovne spracovaných PET fliaš. Technológia je oveľa efektívnejšia v porovnaní s inými štandardnými spôsobmi spracovania PET fliaš na kvalitnú polyesterovú priadzu. Fľaše, ktoré sa v tomto technologickom procese používajú, pochádzajú výlučne z regiónov, ktoré nemajú zavedený uzavretý recyklačný reťazec. Technológia ContiRe.Tex umožňuje spoločnosti Continental urobiť ďalší krok k tomu, aby sa stala najprogresívnejším výrobcom pneumatík z hľadiska environmentálnej a sociálnej zodpovednosti.