Na Mercedes triedy C sa vo výrobe montujú pneumatiky PremiumContact 6 a EcoContact 6 od spoločnosti Continental

30/05/2022
Continental_PP_PremiumContact_6 Kopie

Mercedes montuje vo výrobe na svoj model triedy C pneumatiky PremiumContact 6 od spoločnosti Continental.

• Modely PremiumContact 6 (18″) a EcoContact 6 (17″) schválené ako prvá výbava
  • Široký sortiment letných, zimných a celoročných pneumatík je k dispozícii aj u miestnych predajcov pneumatík

Spoločnosť Mercedes-Benz sa aj v prípade triedy C rozhodla pre technológiu pneumatík od spoločnosti Continental. Tento výrobca automobilov tak vďaka modelom PremiumContact 6 a EcoContact 6 montuje vo výrobe na svoj aktuálny modelový rad nie jeden, ale rovno dva modely prémiových pneumatík. Model PremiumContact 6 (18″) aj model EcoContact 6 (17″) boli schválené ako prvá výbava.

Model PremiumContact 6 – víťaz testu letných pneumatík ADAC 2022 (testovaný rozmer: 215/60 R 16 99V) – ponúka výnimočnú bezpečnosť a komfort. Špeciálna kaučuková zmes v behúni, ktorá je rozhodujúca z hľadiska priľnavosti pneumatiky, zaisťuje vynikajúcu bezpečnosť a výkon za mokra. Dezén pneumatiky zabezpečuje vysokú stabilitu v zákrutách. Špeciálny dezén s obvodovými drážkami umožňuje rýchlu reakciu z hľadiska handlingu a presnosti riadenia na mokrej aj suchej vozovke.

Continental_PP_EcoContact_6 (3)

Pneumatika EcoContact 6 sa vyznačuje vysokou energetickou účinnosťou, kilometrovým výkonom a vynikajúcim brzdným výkonom.

Pneumatika EcoContact 6 sa vyznačuje nielen vysokou energetickou účinnosťou a kilometrovým výkonom, ale aj vynikajúcou ovládateľnosťou a brzdným výkonom. Profil dezénu sa nepretržite prispôsobuje povrchu vozovky, čím sa predlžuje životnosť pneumatiky. Špeciálne vyvinutá gumová zmes minimalizuje trenie pri kontakte pneumatiky s povrchom vozovky, čo znamená, že pneumatika absorbuje menej energie a tým sa následne znižuje valivý odpor. Pneumatika EcoContact 6 nedávno predviedla svoju energetickú účinnosť v rámci testu letných pneumatík, ktorý organizoval nemecký odborný časopis Auto Zeitung (číslo 6/22). Pneumatika v teste valivého odporu porazila ďalších deväť pneumatík od európskych, ázijských a amerických výrobcov.

Spoločnosť Continental v rámci svojho segmentu náhradných pneumatík ponúka v mnohých krajinách sveta aj široký sortiment letných, zimných a celoročných pneumatík, medzi ktoré patria aj víťazi testov, ako je AllSeasonContact.

Výrobcovia automobilov na celom svete dôverujú spoločnosti Continental ako poprednému dodávateľovi pneumatík. V Európe takmer každé tretie auto schádza z montážnej linky vybavené pneumatikami od spoločnosti Continental.

Na mnohých trhoch sú pre Mercedes triedy C schválené ako výbava zo závodu tieto produkty a rozmery:

PremiumContact 6:
255/40 R18 99Y XL / 245/40 R18 97Y XL / 225/45 R18 95Y XL