Výkon a estetika v jednej pneumatike: Pneumatika SportContact 7 od spoločnosti Continental získala prestížne ocenenia za dizajn

26/05/2022

• Pneumatika SportContact 7 získala ocenenia Red Dot Award a iF DESIGN AWARD
  • Medzinárodné poroty pri rozhodovaní presvedčili forma, funkcia a inovatívny priemyselný dizajn

V sektore pneumatík sa estetika často automaticky posudzuje podľa ráfikov.  Pneumatika SportContact 7 od spoločnosti Continental teraz dokázala, že pneumatiky môžu často poskytnúť výnimočné vlastnosti z hľadiska formy, funkcie a dizajnu. Táto nová športová pneumatika z Hannoveru získala dve z najprestížnejších medzinárodných ocenení za dizajn – ocenenie Red Dot Award: Product Design a ocenenie iF DESIGN AWARD. „Sme veľmi šťastní, že naša športová vlajková loď nielenže dokázala svojimi vlastnosťami presvedčiť fanúšikov pneumatík, ale aj preto, že odborníci na dizajn z celého sveta sa rozhodli udeliť nám za našu prácu tieto ocenenia,“ povedal potešený Enno Straten, vedúci stratégie, analytiky a marketingu, divízia náhradných pneumatík pre EMEA v spoločnosti Continental. Odborníci na dizajn sledovali počas vývoja tri hlavné ciele: Po prvé vyvinúť dôveryhodnú „ďalšiu generáciu“ dlhého radu úspešných pneumatík SportContact. Po druhé vyvinuté inovácie bolo potrebné čo najlepšie zviditeľniť. A po tretie dizajnový jazyk sa musel zladiť s jazykom moderných športových áut.

Renomované ocenenie Red Dot Award za produktový dizajn

V rámci „hľadania dobrého dizajnu a inovácie“ 48 medzinárodných členov poroty podujatia Red Dot 2022 odborne, individuálne a komplexne posúdilo každý z produktov prihlásených zo 60 krajín do súťaže Red Dot Award: Product Design. Ocenenia získali len tie produkty, ktoré odborníkov presvedčili svojou vynikajúcou kvalitou dizajnu – patrila medzi ne aj pneumatika SportContact 7 od spoločnosti Continental. Podľa poroty ocenené spoločnosti stanovujú svojimi prihlásenými produktmi nové štandardy v dizajnovom priemysle. Dr. Peter Zec, iniciátor a generálny riaditeľ podujatia Red Dot pri vyjadrení sa k súťaži za rok 2022 uviedol: „Tento súťažný ročník na mňa zapôsobil najmä výraznou kreativitou, o ktorej svedčia ocenené produkty. To, že stále existujú dizajny, ktoré dokážu prekvapiť formou a funkčnosťou, je skutočne pôsobivé a chvályhodné.“

Model SportContact 7 zvíťazil medzi takmer 11 000 prihlásenými produktmi

Táto športová veľmi výkonná pneumatika si odniesla prvenstvo aj z tohtoročného podujatia iF DESIGN AWARD, vďaka čomu sa stala jedným z víťazov svetovo uznávanej dizajnovej nálepky.  Bola udelená v disciplíne „Produkt“ v kategórii „Automobil/vozidlo“. Ocenenie iF DESIGN AWARD udeľuje raz ročne najstaršia nezávislá dizajnérska inštitúcia na svete iF International Forum Design GmbH. Pneumatika SportContact 7 zaujala 132-člennú nezávislú medzinárodnú porotu zloženú z odborníkov najmä inovatívnou formou a funkciou. Do súťaže putoval veľký počet prihlášok: Porotcovia sa museli pri udeľovaní vytúženej pečate rozhodovať medzi takmer 11 000 súťažnými príspevkami z 57 krajín.

Informácie o Red Dot Award

Podujatie Red Dot Design Award je jednou z najväčších súťaží dizajnu na svete. Účastníci prihlasujú produkty v troch disciplínach – komunikačné diela a značky, prototypy a koncepty. Ocenenie „Red Dot“ predstavuje v medzinárodnom meradle dobrú kvalitu dizajnu. Ďalšie informácie nájdete na adrese   www.red-dot.de.

Informácie o iF DESIGN AWARD

Ocenenie iF DESIGN AWARD je od roku 1954 celosvetovo uznávanou ochrannou známkou z hľadiska vynikajúceho dizajnu. Značka iF Design sa v medzinárodnom meradle etablovala ako symbol dokonalosti dizajnu. Ocenenie iF DESIGN AWARD je jedným z najvýznamnejších ocenení za dizajn na svete. Oceňujú sa ním dizajnérske úspechy zo všetkých disciplín: produktový, obalový, komunikačný a servisný dizajn, architektúra a interiérový dizajn, ako aj profesionálny koncept, používateľská skúsenosť (UX) a používateľské rozhranie (UI). Všetky ocenené súťažné príspevky sa predstavia na webovej lokalite  www.ifdesign.com a zverejnia v aplikácii iF Design.

Štart