BRABUS 900 vsádza výhradne na športové pneumatiky Continental

13/05/2022
Continental_PP_SportContact_6_Rear_Axle_Prod
  • Tuningová spoločnosť Noble vybavuje BRABUS 900 na báze AMG E63 výhradne vysoko výkonnými pneumatikami Continental
  • 900 PS-Bolide je vybavený výhradne pneumatikami SportContact 6 vo veľkosti 21 palcov

Tuningová značka BRABUS si vzala za základ svojho najnovšieho modelu Mercedes AMG E63 4Matic a vybavila ho výkonom 900 koní (662 kW). Takto poháňaný športový sedan zrýchli z 0 na 100 km/h iba za 2,8 sekundy a rýchlosť 300 km/h dosiahne za 23,9 sekundy. To predstavuje maximálne zaťaženie pre pneumatiky, ktoré sa musia vyrovnať so zrýchlením a obrovskými odstredivými silami. Vývojoví inžinieri z Bottropu stavili výhradne na pneumatiky SportContact 6 s rozmermi 265/30 ZR 21 vpredu a 305/25 ZR 21 vzadu. Vysoko výkonné športové pneumatiky Continental sú namontované na kovaných ráfikoch Platinum Edition Z od spoločnosti BRABUS.

Continental_PP_Brabus
Continental_PP_Brabus1

"Je ťažké si predstaviť tuning bez športových pneumatík Continental," hovorí Michael Schneider, vedúci oddelenia tuningu spoločnosti Continental. "Poskytujú dokonalú priľnavosť a presné ovládanie vozidla až na samé hranice možností, bez problémov zvládajú rýchlosti aj nad 300 km/h av spolupráci s tuningovými spoločnosťami sú prispôsobené vozidlám a ich vlastnostiam." Poprední medzinárodní tuneri, ako sú AC Schnitzer, Abt, Brabus, Klasen, Lorinser, Techart a 9ff, preto radi obujú svoje špičkové športové vozidlá na pneumatiky z rodiny Continental SportContact. Tento produktový rad dodáva tiež širokú škálu modelov pneumatík pre športové a výkonné osobné vozidlá od triedy Golf až po špičkové športové vozidlá, ako sú modely AMG, Audi S, BMW M, Maserati, Porsche a športové e-vozidlá, ako je Tesla S-Type .

Na stiahnutie