SportContact 7 „príkladná“ v elitnom súboji

16/05/2022
Continental_PP_SportContact7_3

Dostupná túto sezónu: nová pneumatika SportContact 7 od spoločnosti Continental

• Nová športová pneumatika od spoločnosti Continental získala v teste hodnotenie „veľmi dobrá“ a „dobrá“ na suchej a mokrej vozovke
  • Výsledok testu „príkladná“ medzi desiatimi konkurentkami v rozmere 245/40 R19
  • Redakčný tím pochválil najlepší handling, dobré rezervy pri akvaplaningu, ako aj krátke brzdné dráhy a bezpečnú jazdu na mokrej vozovke

Experti v nemeckom automobilovom časopise AutoBild vo svojom teste letných pneumatík pod názvom „Elitäres Kräftemessen“ (Elitný súboj) vyhodnotili novú športovú pneumatiku SportContact 7 od spoločnosti Continental ako „príkladnú“ (Elitný súboj, vydanie z 31. marca 2022). Najnovšie dielo výrobcu pneumatík z Hannoveru v Nemecku získal najvyššie hodnotenie spomedzi desiatich testovaných pneumatík v rozmere 245/40 R19 od európskych, ázijských a amerických výrobcov v segmente športových pneumatík. Pneumatiky sa testovali na vozidle BMW radu 5.

Štart
Continental_PP_SportContact7_1

Pneumatika SportContact 7 vyhodnotená v teste nemeckého automobilového časopisu AutoBild „Elitären Kräftemessen“ (Elitný test sily) ako „príkladná“.

Autori testu v súhrne pochválili pneumatiku SportContact 7 za „vynikajúci handling na suchej vozovke, dobré rezervy pri akvaplaningu, krátku brzdnú dráhu a bezpečný handling na mokrej vozovke“. Technologicky špičková športová pneumatika bola „vo svojom živle“ na suchých cestách, prejavila sa ako vyrovnaná súperka v súboji s dvoma konkurentkami na mokrej trati a spoločne s nimi získala v tomto teste konečné hodnotenie „veľmi dobrá“. Experti vo svojom hodnotení varovali pred čínskym výrobkom, ktorý si na mokrej trati vyžadoval približne o 20 metrov dlhšiu brzdnú dráhu v porovnaní s najlepšími pneumatikami v teste, a preto pre „nebezpečne dlhú brzdnú dráhu a nedostatočnú priľnavosť na mokrej vozovke“ dostal konečné hodnotenie „neodporúčaná“.

Štart

Continental_PP_SportContact7_2

Najlepší handling: Pneumatika SportContact 7 je „vo svojom živle na suchej vozovke“.

Odborníci už pred testom časopisu AutoBild vyhodnotili novú pneumatiku SportContact 7 pri porovnávaní produktov ako najlepšiu. Napríklad v anglických „recenziách pneumatík“ sa o nej vyjadrili ako o „veľmi odporúčanej“ a podľa „sportauto“ je „vynikajúca“.

Pneumatika SportContact 7 predstavuje v sortimente spoločnosti Continental novú letnú pneumatiku. Táto spoločnosť so sídlom v Hannoveri prostredníctvom tejto pneumatiky ponúka vodičom so športovými ambíciami veľmi bezpečnú pneumatiku s dôrazom na handling a vysoký kilometrový výkon. Kilometrový výkon novej pneumatiky SportContact na pretekárskom okruhu je o 10 % vyšší, jej brzdná dráha na mokrom povrchu je kratšia o 8 %, pri brzdení za sucha je o 6 % lepšia a životnosť je o 17 % dlhšia v porovnaní s predchádzajúcim modelom. Handling a priľnavosť na mokrom aj suchom povrchu sú výsledkom nového smerovania vývoja (test pneumatík v rozmere 245/30 R20). Spoločnosť Continental kládla pri vývoji pneumatiky dôraz na maximálnu úroveň dokonalosti vo všetkých výkonových kritériách, aby sa dosiahla kombinácia maximálne príjemnej jazdy s najvyššou úrovňou bezpečnosti a udržateľnosti v segmente UUHP (ultra vysoko výkonných) pneumatík.