Nová verzia BMW M3 od firmy AC Schnitzer jazdí na pneumatikách SportContact 7 značky Continental

10/05/2022
Continental_PP_SportContact_7
  • Tuningová spoločnosť AC Schnitzer so sídlom v Aachene obula na svoje BMW M3 G80 pneumatiky SportContact 7 od spoločnosti Continental
  • Pneumatiky s rozmermi 285/30 R 20 vpredu a 295/30 R 20 na hnacej náprave športového kupé s výkonom 610 k

V spoločnosti AC Schnitzer v nemeckom Aachene sa v súčasnosti rodí doteraz najvýkonnejšia verzia modelu M3. Vďaka zvýšeniu výkonu na celkových 610 k (449 kW) tak tento športový automobil vylepšený v duchu hesla „Radšej rýchlejšie ako tvrdo“ dosahuje rýchlosť okolo 300 km/h. Interne vyvinuté odpruženie RS pre prednú nápravu – spolu so spoľahlivými reakciami na zmenu zaťaženia a miernou nedotáčavosťou – umožňuje rýchly prejazd zákrutami. Tento technologicky špičkovo vybavený športový automobil z ríšskeho mesta v dôsledku toho dokáže vyniknúť nielen na pretekárskej dráhe, ale aj v každodennej premávke. Spoločnosť AC Schnitzer sa v snahe dokonale preniesť presne tieto požiadavky – športovú jazdu na pretekárskom okruhu spoločnosti Nürburgring & Co., obmedzený výkon na verejných cestách – na asfaltový povrch rozhodla vložiť dôveru do nových pneumatík SportContact 7 od spoločnosti Continental. Spoločnosť so sídlom v Aachene montuje túto pneumatiku s rozmermi 285/30 R 20 vpredu a 295/30 R 20 na hnaciu nápravu, každú na vlastné ľahké kované ráfiky.

„Ťažko si predstaviť tuning bez športových pneumatík od spoločnosti Continental,“ uviedol Michael Schneider, vedúci tuningu v spoločnosti Continental. „Poskytujú dokonalú priľnavosť a presné ovládanie vozidla až po dosiahnutie limitov, bez problémov zvládajú rýchlosť aj nad 300 km/h, a v spolupráci s odborníkmi na tuning sa prispôsobujú vozidlám a ich vlastnostiam.“ Popredné medzinárodné tuningové spoločnosti ako AC Schnitzer, Abt, BRABUS, Klasen, Lorinser, Techart a 9ff preto obúvajú na svoje špičkovo technologicky vybavené športové automobily pneumatiky radu SportContact od spoločnosti Continental. Tento produktový rad ponúka aj širokú škálu modelov pneumatík pre športové a výkonné osobné automobily počnúc triedou Golf až po špičkovo technologicky vybavené športové vozidlá od AMG, modely Audi S, modely BMW M, Maserati, Porsche a športové elektromobily ako Tesla S-Type.