Nový elektrický sedan NIO ET7 je teraz z výroby vybavený pneumatikami Continental

13/04/2022

Nové NIO ET7 jazdí z výrobnej linky na 19 a 20 palcových prémiových pneumatikách Continental EcoContact 6.

• Schválenie 19- a 20-palcových pneumatík EcoContact 6 ako pneumatík zo závodu pre čínsky trh
  • Spoločnosť Continental je exkluzívnym dodávateľom 19-palcových pneumatík pre model ET7 zo závodu

Spoločnosť NIO bude svoj nový plne elektrický sedan ET7 dodávať na čínsky trh s prémiovými 19- a 20-palcovými pneumatikami EcoContact 6 značky Continental. Tento začínajúci výrobca elektrických automobilov si za exkluzívneho dodávateľa 19-palcových pneumatík zvolil spoločnosť Continental.

Pneumatika EcoContact 6 sa vyznačuje vysokou energetickou účinnosťou a kilometrovým výkonom, ako aj veľmi dobrým handlingom a vynikajúcimi brzdnými vlastnosťami. Jej nízky valivý odpor umožňuje predĺžiť dojazd elektrických vozidiel. Špeciálne vyvinutá kaučuková zmes zabezpečuje nízke trenie pri kontakte s vozovkou. Pneumatika rozptyľuje menej energie, čím sa znižuje valivý odpor. Pneumatika EcoContact 6 nedávno preukázala svoju energetickú účinnosť v teste letných pneumatík motoristického časopisu „Auto Zeitung“ (číslo 6/22), kde v konkurencii deviatich ďalších pneumatík od európskych, ázijských a amerických výrobcov skončila v teste valivého odporu na prvom mieste.

Pneumatika EcoContact 6 okrem krátkych brzdných dráh ponúka veľmi dobrú priľnavosť na suchých aj mokrých vozovkách, ako aj veľmi dobrú stabilitu pri zatáčaní pri vysokých rýchlostiach. Vďaka najnovšej technológii výroby zmesi dosahuje vynikajúce deformačné vlastnosti. Profil dezénu sa prispôsobuje povrchu vozovky s väčšou flexibilitou a umožňuje dosiahnuť vyšší kilometrový výkon pneumatiky.

Výrobcovia automobilov na celom svete dôverujú spoločnosti Continental ako poprednému výrobcovi pneumatík. Každé tretie vozidlo v Európe schádza z výrobnej linky s pneumatikami značky Continental. Spoločnosť Continental celkovo dodáva pneumatiky ex works siedmim z desiatich najúspešnejších výrobcov elektrických vozidiel.

Nasledujúce výrobky a rozmery sú schválené pre model NIO ET7 zo závodu a ako náhradné pneumatiky pre čínsky trh:

EcoContact 6 245/50 R19 105V XL i

EcoContact 6 245/45 R20 103V XL i