Continental uvádza na trh pneumatiku AllSeasonContact s najlepšou triedou valivého odporu

16/03/2022
Continental_PP_AllSeasonContact_A_6 Kopie_png
  • Ideálne riešenie celoročnej pneumatiky pre elektrické vozidlá
  • Varianty sú dostupné v piatich obľúbených rozmeroch pre vozidlá s akýmkoľvek typom pohonného systému
  • Nízky valivý odpor zabezpečuje nízku spotrebu energie
  • Schválenia pneumatiky za súčasť prvej výbavy pre VW Transporter, Caddy a Jeep Compass

Spoločnosť Continental prvýkrát uvádza na trh rozmery pneumatiky AllSeasonContact zaradené do triedy A z hľadiska valivého odporu – ide o najvyššiu triedu uvádzanú na štítku EÚ na označovanie pneumatík. Okrem toho štyri z piatich rozmerov pneumatiky majú identifikačný kód XL, takže môžu prevážať ťažšie náklady. Vďaka tejto kombinácii je pneumatika ideálnou možnosťou dodatočnej výbavy pre elektrické vozidlá, keďže dokáže uniesť vyššiu priemernú hmotnosť a predĺžiť dojazd elektrických vozidiel.

Spoločnosť Continental spočiatku predstavuje pneumatiku AllSeasonContact s valivým odporom triedy A v piatich rozmeroch, ktoré je možné použiť ako dodatočnú výbavu na celoročné použitie pre obľúbené elektrické vozidlá, ako sú Hyundai Kona Electro, Kia e-Niro, Peugeot e-2008 a Opel Mokka-e. Vývojári dokázali v prípade tejto verzie pneumatiky AllSeasonContact znížiť množstvo materiálu a dosiahnuť ďalšiu optimalizáciu valivého odporu gumovej zmesi. Vďaka týmto opatreniam sa znížila deformácia pneumatiky na jej kontaktnej ploche. Pneumatika AllSeasonContact stráca vzhľadom na vozovku menej energie – čo je hlavná príčina valivého odporu.

„Sme presvedčení, že v oblasti pneumatík neexistuje univerzálne riešenie pre plne elektrické vozidlá. Namiesto toho viac ako desať rokov pracujeme na vývoji nášho existujúceho portfólia, aby spĺňalo požiadavky všetkých elektrických vozidiel a zároveň dokázalo udržateľne znižovať emisie vozidiel so spaľovacím motorom,“ uviedol Andreas Schlenke, vývojár pneumatík v spoločnosti Continental. „Sme hrdí na to, že sme jedným z prvých výrobcov pneumatík, ktorému sa podarilo výrazne optimalizovať valivý odpor celoročnej pneumatiky bez toho, aby sa znížila bezpečnosť.“ Väčšina portfólia AllSeasonContact už je zaradená do triedy B, teda do triedy veľmi dobrého valivého odporu.

Continental_PP_AllSeasonContact_A_2

Spoločnosť Continental uvádza na trh pneumatiky AllSeasonContact s valivým odporom A v piatich obľúbených rozmeroch.

Efektívne pneumatiky prispievajú k udržateľnejšej a nákladovo efektívnejšej mobilite

Nízky valivý odpor má pozitívny vplyv aj na vozidlá so spaľovacím motorom. Znižuje emisie CO2 a spotrebu, čím sa znižujú náklady na palivo. Prevádzkovatelia vozidlových parkov môžu používaním celoročných pneumatík zároveň ušetriť na nákladoch na výmenu pneumatík a ich skladovanie.

Preto sú prvé tri rozmery pneumatík od spoločnosti Continental vhodné aj pre obľúbené vozidlá vozidlových parkov. Napríklad pneumatika AllSeasonContact s mimoriadne nízkym valivým odporom je teraz dostupná aj v rozmeroch pre modely VW Passat (Elegance, GTE) a Škoda Superb (STYLE, Premium Edition).

Schválenia pneumatiky za súčasť prvej výbavy pre VW a Jeep

Spoločnosť Continental už získala schválenia pneumatiky AllSeasonContact s valivým odporom triedy A pre modely VW Transporter a Caddy, ako aj Jeep Compass. Pneumatiku je možné v prípade všetkých modelov dodatočne namontovať prostredníctvom predajcov.

AllSeasonContact v sebe spája prvky prémiových letných a zimných pneumatík spoločnosti Continental. Pneumatika získala v teste celoročných pneumatík, ktorý uskutočnil magazín AutoBild (z 24. septembra 2020), za svoje všestranné schopnosti a dobrý pomer ceny a výkonu hodnotenie „vzorová“. Táto celoročná pneumatika je všeobecne dostupná v 142 verziách, so šírkou v rozmedzí 155 až 275 milimetrov, s priečnymi rezmi pneumatiky v rozmedzí 70 až 35 percent a ráfikmi s priemerom 14 až 20 palcov. Spoločnosť Continental odporúča aspoň raz ročne vykonať odbornú prehliadku celoročných pneumatík z hľadiska ich možného poškodenia a opotrebovania.

Dostupné rozmery: Pneumatika AllSeasonContact s uvedeným valivým odporom triedy A na štítku

215/55 R17 98H XL
215/65 R16 102H XL