Nová SportContact 7 sa už v prvom teste umiestnila na prvom mieste.

28/02/2022
Testsiegel_Tyre_Review
  • SportContact 7 získala ocenenie "Highly Recommended" od anglického časopisu "Tyre Reviews"
  • Pneumatika z Hannoveru získala prvé miesto v ovládateľnosti a brzdení na suchej a mokrej vozovke
  • Tyre Reviews: "SportContact 7 stanovuje nové štandardy".

V prvom teste, ktorý uskutočnila odborná redakcia, sa nová pneumatika Continental SportContact 7 umiestnila na prvom mieste. Jonathan Benson, expert z anglického online časopisu Tyre Reviews, testoval novú špičkovú športovú pneumatiku na vozidle Toyota Supra s rozmermi 255/35 R19 na prednej náprave a 275/35 R19 na zadnej náprave. Testovalo sa aj deväť ďalších modelov pneumatík v segmente športových pneumatík od európskych, ázijských a amerických výrobcov. V testovacích kategóriách brzdenie na suchej vozovke, brzdenie na mokrej vozovke a ovládateľnosť na suchej a mokrej vozovke sa športová pneumatika Continental umiestnila na prvom mieste a získala celkové víťazstvo s hodnotením "veľmi odporúčaná".

SportContact_7

"Práve uvedená pneumatika SportContact 7 stanovuje nové referenčné hodnoty na mokrej vozovke a v testoch brzdenia aj ovládateľnosti dosahuje pôsobivé výsledky pred ďalšou najlepšou pneumatikou," píše Benson. "Našťastie, vynikajúci výkon na mokrej vozovke nie je na úkor výkonu na suchej vozovke, pretože nový model SC7 je najrýchlejší aj na suchej vozovke a má najkratšiu brzdnú dráhu na suchej vozovke." Celý test je uverejnený na stránke www.tyrereviews.com

Spoločnosť Continental teraz ponúka novú vysokovýkonnú pneumatiku pre športové vozidlá SportContact 7. K dispozícii je 42 kusov v rozmeroch od 19 do 23 palcov, pričom sortiment sa bude v priebehu roka ďalej rozširovať. S novou generáciou pneumatík SportContact ponúka hannoverský výrobca vodičom veľmi bezpečnú pneumatiku s vysokou kilometrovou životnosťou, ktorá je orientovaná na ovládateľnosť. Počas vývoja sa kládol dôraz na najvyššiu úroveň dokonalosti vo všetkých výkonnostných kritériách, aby sa spojilo maximálne potešenie z jazdy s najvyššou úrovňou bezpečnosti a udržateľnosti v segmente pneumatík UUHP.