Continental v teste letných pneumatík ADAC na prvom mieste

01/03/2022
  • Pneumatika PremiumContact 6 získala v teste združenia ADAC najvyššie udelené hodnotenie „dobrá“
  • EcoContact 6 si vyjazdila najlepšie známky v kategóriách valivý odpor a opotrebenie
  • Autokluby testovali pneumatiky s rozmermi 185/65 R 15 a 215/60 R 16

V dnes zverejnenom teste letných pneumatík, ktorý realizovali ADAC, rakúsky ÖAMTC a švajčiarsky TCS bola pneumatika PremiumContact 6 od spoločnosti Continental s rozmerom 215/60 R 16 ocenená najvyššie udelenou známkou (adac.de/news/sommerreifentest-2022). ADAC ju ohodnotil ako „dobrú“, rakúsky a švajčiarsky automobilový klub známkou „vysoko odporúčaná“. V prípade pneumatiky Continental EcoContact 6 s rozmermi 185/65 R 15 ocenili odborníci nízky valivý odpor a udelili známku „veľmi dobrá z hľadiska opotrebenia“ (ÖAMTC/TCS). EcoContact 6 si ako jediná pneumatika vyjazdila v oboch environmentálnych kritériách najlepšiu známku.

Automobilové kluby testovali celkom 34 modelov pneumatík s rozmermi 215/60 R 16 a 185/65 R 15 od európskych, ázijských a amerických výrobcov. Testovacím vozidlom bola pre rozmer 215 Škoda Karoq a pre menší rozmer VW Polo.

Testované rozmery pneumatík sú vhodné na obutie mnohých vozidiel. Zatiaľ čo rozmer 185/65 R 15 je vhodný pre menšie kompaktné vozidlá, rozmer 215/60 R 16 sa hodí pre menšie až stredné SUV.

Pneumatika EcoContact 6 od spoločnosti Continental je pneumatika pre osobné vozidlá, optimalizovaná na valivý odpor, s nízkym opotrebením a bezpečnými jazdnými vlastnosťami. V ponuke je pre veľkosti diskov od 13 do 22 palcov a disponuje množstvom schválení pre originálnu výbavu. Pneumatika PremiumContact 6 ponúka krátke brzdné dráhy na suchej aj mokrej vozovke, ako aj precízne ovládanie vozidla. Môže sa namontovať na disky s priemermi od 15 do 22 palcov, aj túto pneumatiku používajú poprední výrobcovia vozidiel v originálnej výbave.