Nový plne elektrický Mercedes EQA jazdí na pneumatikách Continental

02/03/2022
Continental_PP_EcoContact_6

EcoContact 6 bol špeciálne vyvinutý pre nízku spotrebu paliva a vysoký kilometrový výkon.

• Spoločnosť Continental získala schválenia originálnej výbavy pre pneumatiky EcoContact 6 a WinterContact TS 850 P
  • Pneumatiky s nízkym valivým odporom sú určené na dlhé vzdialenosti pri krátkych brzdných dráhach a vysokom počte najazdených kilometrov
  • Technológia Runflat zabezpečí vyššiu bezpečnosť oboch pneumatík v prípade nehody

Mercedes sa pri obutí svojho nového elektrického SUV z rodiny EQ rozhodol pre prémiové produkty od spoločnosti Continental. V závislosti od línie výbavy odchádza nový model EQA z výrobnej linky s pneumatikami EcoContact 6 s rozmermi od 18 do 20 palcov. Prostredníctvom pneumatík WinterContact TS 850 P ponúka Mercedes mimoriadne bezpečné zimné pneumatiky priamo z výroby.

Pri vývoji pneumatiky EcoContact 6 znížila spoločnosť Continental valivý odpor o 15 percent oproti predchádzajúcim modelom. Zvlášť optimalizovaná zmes gumy na zníženie valivého odporu znižuje deformáciu pneumatiky spôsobenú vysokým zaťažením počas jazdy. To vedie k nižšiemu valivému odporu a tým aj k nižšej spotrebe energie. Pri elektrických vozidlách sa tak môže zvýšiť dojazd o tri až štyri percentá. Okrem kratších brzdných dráh ponúka efektívna pneumatika Continental veľmi dobrú stabilitu pri jazde v zákrutách aj pri vyšších rýchlostiach, ako aj veľmi dobrý jazdný výkon.

Už pri kúpe Mercedesu EQA si môžu zákazníci objednať vhodné zimné pneumatiky pre svoje nové vozidlo. Spoločnosť Continental ponúka WinterContact TS 850 P. Výrobca pneumatík vybavil svoje zimné pneumatiky početnými blokmi a lamelami v pozdĺžnom smere dezénu. Starajú sa o zlepšenú trakciu a kratšie brzdné dráhy na snehu a mokrej vozovke.

Continental_PP_WinterContact_TS_850_P

Konštrukcia pneumatiky WinterContact TS 850 P umožňuje lepšiu trakciu a kratšiu brzdnú dráhu na snehu.

Pneumatika Continental s technológiou Runflat pre bezpečnú jazdu

WinterContact TS 850 P pre Mercedes EQA je sériovo vybavená technológiou Continental Runflat. Pre EcoContact 6 je táto technológia voliteľne k dispozícii. Technológia Continental Runflat zabraňuje uviaznutiu bočnej strany pneumatiky medzi vozovkou a ráfikom v prípade defektu a s tým spojenému skĺznutiu pneumatiky. Vodiči tak môžu s poškodenou pneumatikou prejsť ďalších 80 kilometrov do najbližšieho servisu.

Spoločnosť Continental navyše ponúka v mnohých krajinách širokú škálu letných, zimných a celoročných pneumatík pre Mercedes EQA v rámci svojho obchodu s náhradnými pneumatikami, vrátane mnohých víťazov testov, ako je napríklad celoročná pneumatika AllSeasonContact.

Výrobcovia automobilov na celom svete sa spoliehajú na spoločnosť Continental ako na popredného dodávateľa pneumatík. Takmer každé tretie vozidlo v Európe schádza z výrobnej linky s pneumatikami Continental. Výrobca pneumatík celosvetovo dodáva pneumatiky priamo z výrobnej linky šiestim z desiatich najúspešnejších výrobcov elektrických vozidiel na svete.

Nasledujúce výrobky a veľkosti sú schválené výrobcom pre Mercedes EQA v mnohých krajinách:

EcoContact 6, 235/55 R18 104T; 235/50 R19 103T; 235/45 R20 100T

WinterContact TS 850 P, 215/60 R18 102T