Continental predstavuje nové pneumatiky SportContact 7

14/09/2021
  • Nové pneumatiky SportContact 7 sa začnú predávať na jeseň
  • Široká ponuka pre mnoho športových automobilov hneď od začiatku
  • Nové technológie pneumatík pre bezpečnú radosť z jazdy a výrazne vyšší počet kilometrov

S pneumatikou SportContact 7 má teraz spoločnosť Continental pripravenú novú vysoko výkonnú pneumatiku pre športové vozidlá. Od tohtoročnej jesene bude k dispozícii celkovo 42 položiek vo veľkostiach od 19 do 23 palcov a rozsah dodávok sa má v priebehu budúceho roka ešte rozšíriť. S novou generáciou SportContact poskytujú pracovníci z Hannoveru veľmi bezpečnú ponuku zameranú na ovládateľnosť a vysoký počet kilometrov pre vodičov, ktorí chcú byť na cestách športoví. Výkon na závodnej dráhe sa v porovnaní s predchádzajúcim modelom zvyšuje o 10 percent, brzdná dráha za mokra sa skracuje o 8 percent, pri brzdení za sucha je nový SportContact o 6 percent lepší a počet najazdených kilometrov sa zvyšuje o 17 percent. Z nového vývoja (test rozmerov pneumatík 245/30 R 20) profitujete pri manipulácii na mokrej a suchej vozovke a pocítite to aj pri priľnavosti. Počas vývoja spoločnosť Continental kládla veľký dôraz na najvyššiu úroveň dokonalosti vo všetkých výkonnostných kritériách, aby sa v oblasti pneumatík UUHP (segment vysokovýkonných pneumatík) skombinoval maximálny pôžitok z jazdy s najvyššou úrovňou bezpečnosti a udržateľnosti.

Štart

Pre nový SportContact 7 sa vývojári pneumatík ponorili hlboko do mora trikov: jeho adaptívny dezén sa prispôsobuje suchej a mokrej vozovke, s rozmerovo špecifickým dezénom ponúka maximálny pôžitok z jazdy na každom vozidle a zmes dezénu BlackChili je vo svojom zložení presne šitý na mieru adhézii asymetrického profilu.

SportContact 7 bol vyvinutý pre automobily so športovými vlastnosťami až po superšportové vozidlá. Ponuka vozidiel je široká: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio je jej súčasťou rovnako ako séria RS značky Audi a športové BMW spoločnosti M GmbH. Existujú aj kompaktné modely ako Ford Focus III RS alebo Mini Cooper S Clubman. Vhodné veľkosti sú k dispozícii aj pre Porsche 4 S GT, rôzne vozidlá od AMG, Lamborghini a McLaren. A tiež pre kultivované automobily, ako napríklad Brabus S 65 Rocket 900 Coupé, sú plánované vhodné rozmery pneumatík SportContact 7.

Pre virtuálnu 360° panoramatickú prehliadku SportContact 7 kliknite sem: SportContact 7