Svetový šampión formuly 1 a podnikateľ v oblasti udržateľného rozvoja Nico Rosberg je novým ambasadorom značky Continental

28/06/2021
  • Majster sveta formuly 1 ambasadorom značky Continental
  • Výrobca pneumatík sa zaviazal k bezpečnosti a udržateľnosti
  • Continental a Nico Rosberg podporujú závodnú sériu Extreme E

Dve slávne mená zo sveta mobility spájajú sily v rámci nového partnerstva: Majster sveta formuly 1 v roku 2016 a podnikateľ v oblasti udržateľnosti Nico Rosberg je novým ambasadorom značky Continental, medzinárodného výrobcu pneumatík. „Nico Rosberg a Continental sa k sebe dokonale hodia,“ hovorí Philipp von Hirschheydt, vedúci divízie náhradnej spotreby pre oblasť EMEA. „Nico Rosberg, ktorý dosiahol obrovský úspech v motoršporte, zosobňuje jazdné výkony na elitnej úrovni a na hranici možností a zároveň je veľmi aktívny pri ochrane životného prostredia. Spoločnosť Continental - ako popredný výrobca prémiových pneumatík - je zas synonymum štandardu pre maximálnu bezpečnosť a špičkový výkon vo všetkých jazdných situáciách. Zároveň si stanovila obzvlášť dôslednú stratégiu pre oblasť udržateľnosti. Okrem toho, že spoločnosť chce stáť v čele vývoja technologických riešení kompatibilných so životným prostredím, stanovila si aj mimoriadne náročné ciele, pokiaľ ide o uhlíkovo neutrálne a udržateľné podnikanie v celom našom výrobnom a obchodnom reťazci.“  Nico Rosberg vysvetľuje: „Som veľmi hrdý na to, že môžem spolupracovať s partnerom, ktorý sa zameriava na udržateľnosť, moderné technológie a bezpečnosť ako jadro svojich aktivít. Rovnako ako ja, aj spoločnosť Continental je odhodlaná umožniť zákazníkom udržateľnú mobilitu. Vývoj a inovácie v sektore pneumatík sú pre dosiahnutie týchto cieľov základné. Vnímam tieto spoločné hodnoty ako základ našej spolupráce na ktorú sa už teraz veľmi teším. “

Idol motoristického športu a podnikateľ v oblasti udržateľnosti Nico Rosberg je novým veľvyslancom značky Continental

Príkladom tohto dobre fungujúceho partnerstva, bol prvý aprílový víkend tohto roku v púšti Saudskej Arábie: Na úvodnom podujatí novej série závodov Extreme E zvíťazil tím Rosberg Xtreme Racing - na pneumatikách dodávaných spoločnosťou Continental, jedného z hlavných sponzorov Extreme E. O trofej v tejto terénnej závodnej série bojujú tímy na špeciálne vyvinutých elektrických automobiloch na odľahlých miestach po celom svete. Súťažný seriál Extreme E  je zameraný na udržateľnosť a bol výslovne koncipovaný tak, aby upozorňoval na nepriaznivé klimatické účinky zmeny podnebia. Projekt  sa tiež snaží upozorňovať na projekty ochrany podnebia na rôznych miestach po celom svete. Podporovateľmi seriálu Extreme E sú Nico Rosberg so svojím novým závodným tímom Rosberg X Racing a spoločnosť Continental ako jeden z hlavných sponzorov série, ktorá tiež vyvinula špeciálne  terénne pneumatiky používané všetkými tímami počas závodov.

Štart

Nico Rosberg je jednou z najznámejších osobností medzinárodného motoristického športu.

Tridsaťpäťročný pretekár dosiahol vrchol úspešnej kariéry závodného jazdca, keď získal titul majstra sveta formuly 1 v roku 2016. Potom odišiel do športového „dôchodku“ a odvtedy sa zameriava na podporu klimatických opatrení. Napríklad presadzuje prechod k riešeniam udržateľnej mobility a ekologickým technológiám. Spoločnosť Rosberg podporuje širokú škálu udržateľných startupov, ktoré vyvíjajú a dodávajú inovatívne produkty a služby. Za svoje nasadenie získal niekoľko ocenení vrátane Európskej kultúrnej ceny za ochranu životného prostredia a podnebia. Rosberg v uplynulých rokoch využíval ako platformu pre alternatívne riešenia mobility aj Svetové ekonomické fórum v Davose. Rosbergovo pôsobenie v Extreme E zdôrazňuje, ako vážne a osobne berie myšlienku udržateľného motoristického športu. „Extreme E sa odohráva v lokalitách, kde sú už jasne viditeľné dôsledky zmeny podnebia. Séria sa spojila s i rôznymi partnermi, aby podnikli kroky na zmiernenie tejto nepriaznivej situácie. Snažíme sa poskytnúť tejto dôležitej udalosti jednak prominentnú platformu a tiež sa snažíme podnecovať nadšenie pre elektrickú mobilitu a ekologické inovácie, “vysvetľuje Rosberg

Tento druh záväzku ku konkrétnym opatreniam na podporu udržateľnej mobility je ďalším aspektom, ktorý spája Nico Rosberga a Continental v ich novom partnerstve. Spoločnosť Continental smeruje značné investície do výskumných a vývojových úloh zameraných na to, aby bola výroba pneumatík úplne uhlíkovo neutrálna najneskôr do roku 2040. Obchodná jednotka  Tires je už teraz lídrom v oblasti efektívneho využívania zdrojov a do roku 2030 chce znížiť spotrebu vody a energie vo svojich výrobných činnostiach o ďalších 20 percent.

Na stiahnutie