Jaguar si ako prvú výbavu pre svoje plne elektrické vozidlo I-PACE zvolila pneumatiky PremiumContact 6 značky Continental

09/12/2021
Continental_PP_PremiumContact 6

Spoločnosť Jaguar Land Rover sa aj v prípade najnovšej iterácie elektrického vozidla Jaguar I-PACE rozhodla dôverovať prémiovým pneumatikám značky Continental.

• Pneumatiky PremiumContact 6 sa optimalizovali tak, aby dynamicky riadeným elektrickým vozidlám poskytovali maximálnu efektívnosť, bezpečnosť a komfort
  • Všetky pneumatiky značky Continental určené pre vozidlo I-PACE sú vybavené technológiou ContiSeal
  • Šesť z 10 najväčších svetových výrobcov elektrických vozidiel dôveruje pneumatikám prvej výbavy od spoločnosti Continental

Jaguar Land Rover naďalej vkladá dôveru do 22‑palcových letných pneumatík PremiumContact 6 značky Continental s hodnotením XL (nadmerné zaťaženie) a ochrannou technológiou pred prepichnutím ContiSeal ako do prvej výbavy najnovšej iterácie svojich plne elektrických SUV I-PACE. V komplexnom teste letných pneumatík ADAC v roku 2021 sa pneumatika PremiumContact 6 (v rozmere 205/55 R 16 V) umiestnila na čele skupiny. Pneumatika PremiumContact 6 je špeciálne navrhnutá na zaistenie dynamického handlingu a jazdného komfortu, ako aj krátkej brzdnej dráhy a vynikajúcej stability pri jazde v zákrutách aj pri vysokých rýchlostiach.

ContiSeal je technológia, ktorá umožňuje vodičom pokračovať v bezpečnej jazde aj po tom, ako dôjde k prepichnutiu pneumatiky. Veľmi pružná ochranná vrstva na vnútornej strane pneumatiky v zlomkoch sekundy zapuzdrí prenikajúce cudzie telesá, čím spoľahlivo utesní poškodenú oblasť aj po tom, čo sa cudzie teleso už v pneumatike nenachádza, napr. v dôsledku rotačných síl. Molekulárna štruktúra tejto vrstvy je taká účinná, že zaisťuje spoľahlivé utesnenie otvorov aj s priemerom až päť milimetrov. Týmto spôsobom je možné predísť nepriaznivým následkom približne 80 % všetkých bežných prepichnutí.

V roku 2020 šesť z 10 výrobcov s najväčším objemom výroby elektrických vozidiel na svete vložilo dôveru do pneumatík vyrobených spoločnosťou Continental.

Schválené pneumatiky pre Jaguar I-PACE (je možné zakúpiť aj u predajcov):

Continental PremiumContact 6, 255/40 R22 103V XL

Na stiahnutie