Podľa testov patrí Continental WinterContact TS 870 medzi najlepšie zimné pneumatiky

29/11/2021
WinterContact™ TS 870 P
  • V teste zimných pneumatík nemeckého motoristického magazínu Auto Bild zvíťazili nové pneumatiky WinterContactTM TS 870, ktoré boli vyhodnotené ako „príkladné“. Zároveň ako jediné získali titul ekologického šampióna „Eco-Meister“

• Britský magazín Auto Express ohodnotil pneumatiku WinterContactTM TS 870 ako „odporúčanú“. Autori vyzdvihli jej vlastnosti odolávať voči aquaplaningu a označili ju za najlepšiu v teste

• Celoročné pneumatiky AllSeasonContactTM  zvíťazili v sérii zahraničných testov vrátane českého, ktorý realizoval Autoklub Českej republiky. Medzi konkurentami dominovali pneumatiky predovšetkým na snehu

Nové pneumatiky Continental WinterContactTM TS 870 sa po prvýkrát objavili v testoch zimných pneumatík odborných médií. Hneď pri svojom prvom porovnávaní s ďalšími značkami si odniesli celý rad prvenstiev a dokázali, že sú viac než dôstojným nástupcom modelu WinterContactTM TS 860. Okrem zimných pneumatík si prvé priečky pripísali aj pneumatiky Continental AllSeasonContactTM, ktoré patrili medzi najlepšie už v minulých testoch celoročných pneumatík.

Pneumatiky Continental WinterContactTM TS 870 sú tohtoročnou novinkou medzi zimným obutím a dopĺňajú rad úspešných zimných modelov WinterContact. V prvom porovnaní s pneumatikami ďalších značiek si viedli veľmi dobre a autori testov ocenili predovšetkým ich bezpečnosť, jazdné vlastnosti a úsporu pri spotrebe paliva.

Nemecký magazín Auto Bild realizoval test 50 vybraných zimných pneumatík v troch porovnávacích kolách, ktoré sa konali na rôznych miestach a za odlišných podmienok. Najlepšie si medzi konkurentami viedol model Continental WinterContactTM TS 870, ktorý okrem titulu víťaza získal aj označenie „príkladný“. Zároveň boli ocenené aj ďalšie aspekty a WinterContactTM TS 870 získali ako jediné titul ekologického šampióna „Eco_Meister“. Auto Bild ocenil hlavne presvedčivé chovanie pneumatík Continental za každých podmienok, krátke brzdné dráhy, presné riadenie a veľmi dobrú životnosť pneumatík.

Za univerzálnu „tichú“ pneumatiku s úsporou paliva za každého počasia označil WinterContactTM TS 870 vo svojom teste aj ďalší nemecký magazín Auto Strassenverkehr. S hodnotením „veľmi dobrá“ sa zimná pneumatika značky Continental umiestnila medzi najlepšími v celom teste.

V teste zimných pneumatík britského magazínu Auto Express si „TS 870ky“ odniesli hodnotenie „odporúčané“. Testom prešiel tiež model WinterContactTM TS 870 P v rozmere 18 palcov, ktorý skončil na delenom prvom mieste. Po testovacích jazdách na suchu, mokrej vozovke a na snehu hodnotitelia konštatovali: „V podstate nemá žiadne nevýhody a ide o majstrovské dielo.“ Najvyššiu úroveň bezpečnosti, výborný výkon na snehu a stabilitu na suchom a mokrom povrchu u pneumatiky WinterContactTM TS 870 ocenili aj redaktori poľského magazínu Motor, ktorí ju rovnako ohodnotili ako „odporúčaná“.

Najlepšie celoročné pneumatiky AllSeasonContact™

Úspech si pneumatiky spoločnosti Continental pripísali nielen v kategórii zimných pneumatík, ale aj medzi celoročnými pneumatikami. Model AllSeasonContactTM  uspel v českom teste pneumatík, ktorý realizoval Autoklub Českej republiky. Medzi siedmymi konkurenčnými celoročnými pneumatikami získala pneumatika spoločnosti Continental prvé miesto, kde dominovala predovšetkým v jazdných vlastnostiach na snehu. Na prvé miesto sa celoročné pneumatiky AllSeasonContactTM  dostali napríklad aj v teste nemeckého magazínu Auto Zeitung, ktorý okrem vynikajúceho výkonu pneumatík na všetkých povrchoch vyzdvihol nízky valivý odpor, ktorý šetrí palivo behom jazdy.

„Sme radi, že nové zimné pneumatiky Continental WinterContactTM TS 870 nadväzujú na doterajšie úspechy pneumatík Continental v nezávislých testoch. Continental dlhodobo usiluje o to, aby ich pneumatiky boli bezpečné a kvalitné v každom ohľade – a to potvrdzujú aj výsledky tohtoročných testov, v ktorých uspeli zimné aj celoročné pneumatiky. Mám radosť, že sme k tomu mohli prispieť aj my, pretože nové plášte WinterContactTM TS 870 sa vyrábajú aj u nás doma – vo výrobných závodoch v Otrokoviciach a v slovenskom Púchove,“ hodnotí na záver Magda Nagy, riaditeľka Divízie marketingu Continental Barum s.r.o..