Mann im Auto auf der Autobahn

Presse

Continental oznamuje program dobrovoľnej výmeny pneumatík pre osobné automobily

26/11/2021
  • Výmenný program sa týka pneumatiky ContiEcoContact 5 v prevedení 235/55 R 17 103 H XL
  • Do tohto programu patrí max. 67 128 pneumatík vyrobených medzi 40. týždňom roku 2015 a 2. týždňom roku 2021

Spoločnosť Continental dnes oznámila program dobrovoľnej výmeny pneumatík, do ktorého spadá 67.128 ks osobných plášťov ContiEcoContact 5 v rozmere 235/55 R 17 103 H XL. Výmenný program je iniciovaný proaktívne, aby sa zabránilo vzniku potenciálneho rizika pre vodičov vozidiel a ostatných účastníkov cestnej premávky. V 3 prípadoch došlo k náhlemu úniku vzduchu z pneumatiky, čo v jednom prípade viedlo k menším škodám na majetku. Žiadne zranenia osôb v tejto súvislosti hlásené neboli.

Ak sú pneumatiky, ktoré sú zahrnuté do programu dobrovoľnej výmeny, používané opakovane a dlhšiu dobu pri väčšom zaťažení alebo dokonca preťažení, môže v zriedkavých prípadoch dôjsť k náhlej strate vzduchu. Continental aktívne preveril situáciu na trhu a zistil túto implikáciu pri použití na vozidlách VW Caravelle a Multivan. Continental pri svojom monitorovaní trhu nezistil podobné správanie uvedených pneumatík na iných typoch vozidiel.

Pneumatiky uvedené vyššie boli dodané zákazníkom v rôznych európskych krajinách: Rakúsku, Belgicku, Českej republike, Dánsku, Nemecku, Francúzsku, Taliansku, Holandsku, Poľsku, Portugalsku, Švajčiarsku, Španielsku a Veľkej Británii. Výmenná kampaň je pre všetkých dotknutých zákazníkov zadarmo.

Vodiči, ktorí získali pneumatiky v rámci originálnej výbavy nového vozidla, budú informovaní priamo prostredníctvom výrobcu tohto automobilu.

Spoločnosť Continental informovala príslušné vnútroštátne orgány 2. novembra 2021 a je v aktívnom kontakte s výrobcami automobilov aj predajcami pneumatík, aby zorganizovala a realizovala tento dobrovoľný výmenný program.

Každý, kto hľadá viac informácií, vrátane pokynov na identifikáciu dotknutých pneumatík a miestneho kontaktného partnera, nájde potrebné informácie tu:   https://www.continental-tires.com/car/tires/technical-services/voluntary-exchange-programs.

Príslušnú pneumatiku Continental je možné identifikovať nasledovne:

Produktový rad: ContiEcoContact 5, veľkosť 235/55 R 17 103 H XL

Sériové čísla DOT: CN 7AD72Y 4015 až 0221

Posledné štyri číslice sériových čísel DOT označujú termín, v ktorom boli pneumatiky vyrobené (týždeň/rok). Príslušné pneumatiky budú vymenené zadarmo. Nie sú ovplyvnené žiadne iné veľkosti pneumatík, výrobné obdobie alebo produktové rady.

Poslední 4 číslice z DOT sériového čísla indikují výrobní periodu (týden/rok). Žádné jiné rozměry, časové období výroby, nebo dezénové řady nejsou předmětem této výměny.

Continental informoval příslušné národní úřady 14. září 2017 a je ve spojení s dealery pneumatik, kteří pomáhají při zajišťování této dobrovolné výměny pneumatik.

Více informací naleznete na stránkách www.continental-tires.com/Exchange