Maserati sa rozhodlo pre nové pneumatiky Continental SportContact 7

23/11/2021
Continental_PP_SportContact-7_1

Pneumatika SportContact 7 spoločnosti Continental ako originálna výbava pre modely Levante a Quattroporte značky Maserati.

• Spoločnosť Continental bola vybraná ako dodávateľ nových pneumatík SportContact 7 pre modely Levante a Quattroporte značky Maserati
  • Pneumatiky SportContact 7 boli špeciálne navrhnuté tak, aby poskytovali maximálnu bezpečnosť, výkon a efektivitu pre vysokovýkonné vozidlá

Spoločnosť Maserati sa rozhodla používať SportContact 7 - najnovšiu ponuku prémiových pneumatík spoločnosti Continental - ako originálnu výbavu na svojich vozidlách Levante a Quattroporte. Ako nástupca osvedčených pneumatík SportContact 6 spoločnosti Continental, víťaza mnohých porovnávacích testov, nové pneumatiky SportContact 7 stelesňujú v plnej miere najmodernejšie technické znalosti v oblasti konštrukcie pneumatík.

Pri navrhovaní novej pneumatiky bolo hlavným cieľom vytvoriť prispôsobivý behúň schopný ideálne reagovať na mokrú aj suchú vozovku. Použitá gumová zmes BlackChili bola upravená pre optimálnu trakciu. Výsledkom toho bolo zvýšenie výkonu na pretekárskej dráhe o desať percent v porovnaní s predchádzajúcim modelom, pričom sa brzdná dráha za mokra skrátila o osem percent. V prípade brzdenia na suchu porazili nové pneumatiky SportContact 7 svojho predchodcu o šesť percent a zároveň poskytujú o 17 percent dlhší kilometrový výkon počas svojej životnosti.

Aby sa mimoriadny výkon vozidiel Maserati vždy bezpečne premietol na cestu pre optimálny zážitok z jazdy bez kompromisov, pneumatiky ako jediné spojenie s asfaltom musia byť dokonale zladené s príslušným modelom a tak optimálne podporovať výkon automobilu,“ hovorí Dr. Holger Lange, vedúci oddelenia vývoja pneumatík pre divíziu originálnej výbavy spoločnosti Continental, a pokračuje: „Na zaznamenanie špecifických požiadaviek pre každý model vozidla spoločnosť Continental úzko spolupracuje s výrobcami vozidiel na vývoji optimálnej pneumatiky.“

Pneumatiky SportContact 7 boli vyvinuté pre osobné automobily so športovými vlastnosťami až po úroveň superšportových automobilov. Ponuka pre vozidlá je široká: Na jar 2022 bude u predajcov pneumatík k dispozícii celkovo 42 položiek vo veľkostiach od 19 do 23 palcov a sortiment sa bude ďalej rozširovať.

Pneumatiky schválené pre Maserati Levante:

SportContact 7, 265/40 ZR21 FR (101Y)

SportContact 7, 295/35 ZR21 FR (103Y)

Pneumatiky schválené pre Maserati Quattroporte:

SportContact 7, 245/35 ZR21 FR (96Y)

SportContact 7, 285/30 ZR21 FR (100Y)

Na stiahnutie