Nový rýchlostný rekord pre športové pneumatiky Continental

27/10/2021
  • Lamborghini od tunerov spoločnosti Klasen prešprintuje 3 000 metrov rýchlosťou až 384 km/h
  • Pneumatiky s novým dizajnom SportContact 7
  • Rekordná rýchlosť v Papenburgu v spolupráci medzi spoločnosťou Continental, časopisom AutoBild sportscars a šiestimi tuningovými partnermi

Počas rekordných jázd na podujatí s vysokými rýchlosťami „Papenburg 3000“ dosiahlo vozidlo Lamborghini Huracán Performance od spoločnosti Klasen konečnú rýchlosť 384,12 km/h počas šprintu na 3 000 metrov (AutoBild sportscars, dátum 21. 11.). Super silný športový automobil s výkonom 865 kW (1 180 koní) bol vybavený špičkovými pneumatikami nového modelu SportContact 7 od spoločnosti Continental. Rozmery v namontovanom stave boli 245/30 R 20 na prednej náprave a 305/30 R 20 na zadnej náprave. Rekordná jazda bola súčasťou spolupráce medzi výrobcom pneumatík a redakciou časopisu AutoBild sportscars na skúšobnej dráhe v dolnosaskom Papenburgu, ktorej sa zúčastnilo šesť tuningových partnerov so siedmimi prepracovanými vozidlami.

20210814_papenburg_3000-77 Kopie

Aj ostatní tuneri na podujatí „Papenburg 3000“ dosiahli svoje ambiciózne ciele. BMW M4 Competition s výkonom 434 kW (590 koní) od spoločnosti AC Schnitzer dosiahlo rýchlosť 304,16 km/h a Brabus 900 Rocket Edition s výkonom 662 kW (900 koní) šprintovalo rýchlosťou 324,71 km/h. Porsche 911 Turbo S s výkonom 669 kW (910 koní) od spoločnosti MTM a Porsche 911 Turbo S s výkonom 577 kW (785 koní) od spoločnosti Techart boli tiež rýchle – dosiahli rýchlosť 344,95 km/h a 350,84 km/h. Ďalšie Porsche, model 9ff 911 Turbo s výkonom 587 kW (800 koní), dosiahlo na konci 3 000 metrov rýchlosť 353,27 km/h. Audi RS 6 od spoločnosti MTM s výkonom 7 367 kW (1001 koní) sa príliš nedarilo – rekordnú jazdu v tomto prípade znemožnila technická porucha.

20210814_papenburg_3000-80

Spoločnosť Continental a časopis AutoBild sportscars pozývajú tradične každé dva roky rôznych tunerov, aby sa pokúsili prekonať rekordy. Skúšobné dráhy sa nachádzajú na miestach, ako napríklad v Papenburgu alebo Narde v južnom Taliansku, kde je možné za kontrolovaných podmienok dosiahnuť maximálne rýchlosti. V posledných 30 rokoch mala spoločnosť Continental vlastné tuningové oddelenie, ktoré spolupracovalo s tunermi automobilov.

Na stiahnutie