Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE jazdí na pneumatikách Continental

18/10/2021
Continental_PP_Sportcontact-6_Product

Pneumatika SportContact 6 obsahuje zmes špeciálne upravenú pre toto vozidlo, ktorá zaisťuje čo najlepší kontakt medzi pneumatikou a povrchom vozovky.

• 20-palcové SportContact 6 s hodnotením XL (nadmerné zaťaženie) od spoločnosti Continental schválené ako pneumatiky pre prvú výbavu

Vysokovýkonné letné pneumatiky od spoločnosti Continental sa používajú ako prvé vybavenie nového modelu Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE. Schválená pneumatika je SportContact 6 s rozmerom 20 palcov so špeciálnym označením bočnice (MO1B), čo znamená, že pneumatika bola vyvinutá špeciálne pre toto vozidlo. Pneumatika SportContact 6 už zaujala v tohtoročných testoch vysokými známkami udelenými nemeckými motoristickými časopismi Auto Bild (235/35 R 19), Auto Bild sportscars (265/35 ZR 20) a sport auto (255/35 ZR 19/275/35 ZR 19).

Športová prémiová pneumatika vybraná pre Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE sa vyrába v Korbachu v Nemecku. Vyznačuje sa inovatívnou technológiou vektorovania síl, ktorá zaisťuje vynikajúcu presnosť riadenia, a zmesou Black Chili, ktorá je špeciálne prispôsobená vozidlu s cieľom dosiahnuť čo najlepší kontakt medzi pneumatikou a povrchom vozovky. Umožňuje aj kratšiu brzdnú dráhu a rýchlejšie zvýšenie rýchlosti pri nízkych aj vysokých teplotách a za mokra aj za sucha.

Continental_PP_Sportcontact-6_Product_AMG

Spoločnosť Continental vybavuje nový model Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE pri jeho výrobe vysokovýkonnými letnými pneumatikami SportContact 6 s rozmerom 20 palcov s označením XL.

Continental_PP_Sportcontact-6_Product_AMG_2

Táto športová prémiová pneumatika sa vyrába v nemeckom Korbachu.

Štvordverový model, ktorý sa prvýkrát predstavil verejnosti na autosalóne IAA 2021 v Mníchove, je obzvlášť silným plug-in hybridom. Pod svojou kapotou ukrýva 4,0-litrový V8 biturbo AMG spojený elektromotorom vyvinutým výhradne spoločnosťou AMG s ultraľahkou a priamo chladenou vysokovýkonnou batériou. Vozidlo so systémovým výkonom 470 kW plus 150 kW (639 koní + 204 koní) a maximálnym krútiacim momentom 1 470 Nm zaisťuje maximálny jazdný výkon a potešenie z jazdy.

Continental_PP_Dr_Holger_Lange

„V záujme bezpečného zaistenia výnimočného výkonu vozidla Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE na ceste za každých okolností sa musia pneumatiky dokonale prispôsobiť vozidlu ako jeho jediného spojenie s asfaltom,“ hovorí Dr. Holger Lange, vedúci vývoja pneumatík pre oblasť prvej výbavy spoločnosti Continental. „Aby sme dokázali presne zaznamenať a optimálne implementovať špecifické požiadavky pre každý model vozidla, úzko spolupracujeme s našimi zákazníkmi už od fázy vývoja vozidla. Týmto spôsobom zabezpečujeme, aby naše pneumatiky presne zodpovedali technickým špecifikáciám zákazníkov, a tak významne prispeli k jazdnému výkonu.“ Výrobcovia automobilov z celého sveta dôverujú spoločnosti Continental ako poprednému dodávateľovi a výrobcovi pneumatík. V Európe sa každé tretie vozidlo dodáva s pneumatikami značky Continental.

Produkty a rozmery schválené pre nový model Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE:

SportContact 6 MO1B s rozmerom 265/40 ZR 20 (104Y) XL a 295/35 ZR 20 (105Y) XL

Na stiahnutie