Nové BMW M4 – z výroby na pneumatikách Continental

11/08/2021
Continental_PP_Sportcontact-6_Product_web

SportContact 6 od spoločnosti Continental vo veľkostiach 18 a 19 palcov získal schválenie pre prvú výbavu nového BMW M4.

• Schválenie prvej výbavy pre pneumatiku SportContact 6
  • Technický dizajn zameraný na ovládateľnosť, presnosť a stabilitu jazdy vo vysokých rýchlostiach

BMW spolieha na pneumatiky Continental SportContact v prvej výbave novej M4. Pneu SportContact 6 bola vyvinutá najmä pre športové vozidlá a je špeciálne konštruovaná pre ovládateľnosť, presnosť a stabilitu jazdy vo vysokých rýchlostiach. Okrem toho je najlepšie hodnotená na EÚ štítku pneumatík v kategórii priľnavosti za mokra - čo znamená vynikajúci brzdný výkon na mokrej vozovke. Continental získal globálne schválenie pre rozmery 275/40 ZR18 (103Y) XL a 285/35 ZR19 (103Y) XL.

Continental_PP_Sportcontact-6_Product_2_web

SportContact 6 bol vyvinutý špeciálne pre športové vozidlá a je navrhnutý najmä pre ovládateľnosť, presnosť a stabilitu jazdy pri vysokých rýchlostiach.

"Pneumatiky hrajú - ako jediný kontaktný bod medzi vozidlom a vozovkou - zásadnú úlohu pri zabezpečovaní optimálneho zážitku z jazdy bez kompromisov," povedal Dr. Holger Lange, vedúci vývoja pneumatík v oblasti prvej výbavy (Original Equipment - OE) spoločnosti Continental. "Naši inžinieri vyvíjajú pneumatiky špeciálne pre prvú výbavu - ktoré sa perfektne zhodujú s príslušným modelom vozidla, a tým optimálne podporujú jeho výkon. Vďaka úzkej spolupráci s výrobcami vozidiel pri vývoji našich plášťov dokážeme zachytiť a naplniť ich všetky špecifické požiadavky.