Pred konkurenciou: Spoločnosť TÜV SÜD testovala pneumatiku WinterContact TS 870

21/07/2021
WinterContact TS 870
  • Certifikovaný výkon výrobku: Pneumatika WinterContact TS 870 získala od TÜV SÜD ocenenie Performance Mark
  • Nezávislé porovnanie s najvýznamnejšími zimnými výrobkami konkurencie
  • Najlepšie známky v riadení a brzdení za mokra a trakcii na snehu

Spoločnosť Continental predstavuje tento rok v podobe modelu WinterContact TS 870 novú zimnú pneumatiku pre vozidlá do strednej triedy. Nástupkyňa osvedčeného modelu WinterContact TS 860, ktorý získal množstvo ocenení odbornej tlače v oblasti automobilového priemyslu, opäť predstavuje spojenie skvelého výkonu v zime a vynikajúcich vlastností v mokrom počasí. Nielenže je vo všetkých bezpečnostných disciplínach lepšia ako predchádzajúci model, ale zapôsobí aj z ekologického hľadiska – okrem iného ďalším znížením valivého odporu a podstatne vyšším kilometrovým výkonom.

Skvelý výkon tejto inovatívnej pneumatiky určenej do chladného počasia teraz potvrdzuje aj nezávislý test, ktorý vykonala TÜV SÜD na žiadosť spoločnosti Continental vo februári a marci 2021. Pneumatika s často používaným rozmerom 225/45 R 17 sa testovala okrem iného na vozidle VW Golf VII. Tento prístup si výrobca prémiových pneumatík zvolil z dôvodu oneskorenia začiatku výroby, ku ktorému došlo v dôsledku minuloročných opatrení na boj proti pandémii ochorenia COVID-19. „Uvedenie na trh sa muselo odložiť,“ hovorí Ralf Hoffmann, riaditeľ oddelenia marketingu a cien pre segment náhradných pneumatík pre osobné a ľahké nákladné automobily v Nemecku. „Pneumatika WinterContact TS 870 sa preto pravdepodobne nezaradí do testu zimných pneumatík automotoklubu ADAC v roku 2021. Aby sme napriek tomu poskytli našim obchodným partnerom a koncovým používateľom nezávislý a kvalifikovaný dôkaz o výkone tejto pneumatiky, poverili sme spoločnosť TÜV SÜD osvedčením charakteristík výrobku v porovnaní s jeho najvýznamnejšími konkurentmi.“

Rozsiahly program zahŕňal všetky štandardné testy na snehu a mokrej aj suchej vozovke, ako aj environmentálne kritériá, napr. valivý odpor a hluk valenia pneumatiky. Kilometrový výkon sa zdokumentoval aj v doplnkovom teste vykonanom v marci a apríli. Spoločnosť TÜV SÜD na základe týchto testov potvrdzuje, že pneumatika WinterContact TS 870 má vyvážené zimné vlastnosti dosahujúce najvyššiu úroveň. Nová pneumatika do chladného počasia od spoločnosti Continental dosiahla vo všetkých testovacích disciplínach prvé tri priečky – vďaka najlepším známkam za brzdenie za mokra, riadenie na mokrej vozovke a trakciu na snehu.

„Nová pneumatika WinterContact TS 870 ponúka vo všetkých disciplínach vysokú úroveň vyváženosti, na akú boli koncoví používatelia pri zimných pneumatikách Continental vždy zvyknutí,“ hovorí Hoffmann. „Sme radi, že sme našli spôsob, ako to dokázať včas prostredníctvom nezávislých testov.“

Pneumatika WinterContact TS 870 ponúka v porovnaní so svojou predchodkyňou o 3 % kratšiu brzdnú dráhu na ľade a o 5 % lepšie riadenie na snehu, čo preukázali testy vykonané spoločnosťou Continental. Nový model WinterContact TS 870 od spoločnosti Continental je tiež výrazne lepší, pokiaľ ide o priľnavosť na snehu, za mokra a riadenie na suchej vozovke. Kilometrový výkon sa zvýšil o 10 % a valivý odpor sa znížil o 2 %.

Pneumatika WinterContact TS 870 bola vyvinutá pre mini a kompaktné vozidlá, ako sú VW up!, VW Golf a Citroën C4. S touto novou zimnou pneumatikou od spoločnosti Continental môžu chladnejšie obdobie bezpečne prekonávať aj športovejšie kompaktné osobné automobily. Sortiment pôvodne zahŕňa 21 výrobkov určených pre ráfiky s priemerom 14 až 17 palcov, s priečnymi rezmi pneumatikou od radu 45 do radu 65 a šírkou od 175 do 225 milimetrov – vrátane ochranných rebier ráfikov a/alebo označení XL týkajúcich sa zvýšenej nosnosti. Sú schválené pre rýchlosť až do 240 km/h.

Testy vykonal certifikačný orgán TÜV SÜD Product Service GmbH pre spoločnosť Continental v období február až marec 2021. Testovala sa pneumatika s rozmerom 225/45 R 17 94 V okrem iného na testovacom vozidle Golf VII; testovacie miesta: sneh: Continental Arvidsjaur (S), Arctic Falls Plantskolan (S), testy na mokrom a suchom povrchu: Contidrom, (D), ATP Papenburg (D), valivý odpor: TÜV SÜD PS Garching (D), hluk valenia pneumatiky: Neubiberg (D), č. protokolu 713205316-PM.

Protokol z testu si môžete pozrieť tu.

Na stiahnutie