Continental dodáva pneumatiky pre Ford Mustang Mach-E

02/07/2021
  • Spoločnosť Continental získala pre pneumatiku PremiumContact 6 schválenie pôvodnej výbavy
  • Pneumatika PremiumContact 6 svojou účinnosťou, športovým charakterom a komfortom zvyšuje dojazd elektrických vozidiel

Spoločnosť Continental získala pre svoju pneumatiku PremiumContact 6 schválenie pôvodnej výbavy vozidla Ford Mustang Mach-E. Pneumatika PremiumContact 6 je špeciálne prispôsobená  na športovú a komfortnú jazdu, zároveň je však vďaka svojmu nízkemu valivému odporu schopná zvýšiť dojazd elektrických vozidiel.

„Poskytovatelia športových elektrických vozidiel, ako je Ford Mustang Mach-E, oceňujú dobrý handling, presnosť riadenia a bezpečnosť pri vysokých rýchlostiach. Mimoriadne nízky valivý odpor navyše zvyšuje dojazd vozidla,“ hovorí Andreas Schlenke, vývojár pneumatík v spoločnosti Continental. A dodáva: „Pre plne elektrické vozidlá neexistuje jediná pneumatika. Vlastne už viac ako desať rokov pracujeme na ďalšom rozvíjaní nášho existujúceho portfólia takým spôsobom, aby spĺňalo požiadavky všetkých elektrických vozidiel a zároveň dokázalo udržateľne znižovať emisie vozidiel so spaľovacím motorom.“ Všetky pneumatiky pre Ford Mustang Mach-E majú triedu valivého odporu A, čo je podľa štítku EÚ na označovanie pneumatík najlepšia hodnota v tejto oblasti.

Ford_Mustang_Mach-E_2

Spoločnosť Continental dodáva pneumatiky pre Ford Mustang Mach-E, elektrickú verziu amerického kultového vozidla. (Autorské práva: Ford Motor Company)

Continental_PP_PremiumContact_6 Kopie

Pneumatika PremiumContact 6 je špeciálne prispôsobená pre komfortné sedany a športové automobily, ako je Ford Mustang Mach-E.

Pneumatika PremiumContact 6 je špeciálne prispôsobená pre komfortné sedany a športové automobily. Predstavuje spojenie komfortu, presnej reakcie na riadenie a bezpečnostných a environmentálnych charakteristík. V záujme toho konštruktéri pneumatík vyvinuli nové zmesi, nový dezén, ako aj behúň, ktorý umožňuje komfortné valenie. Vďaka tomu sa výkon pneumatiky z hľadiska handlingu, valivého odporu, kilometrového výkonu a komfortu zvýšil v porovnaní s predchádzajúcim modelom o 15 %.

Schválené výrobky a rozmery

Continental PremiumContact 6, 225/60/R18 104V XL