Spoločnosť Continental s najlepším hodnotením v teste letných pneumatík 2021 významných automobilových klubov

26/02/2021
  • Pneumatika Continental PremiumContact 6 získala v teste ADAC dvakrát celkovú známku „dobrá“
  • Rovnako známkou „dobrá“ bola ohodnotená aj pneumatika Semperit Speed-Life 3
  • Automobilové kluby ÖAMTC a TCS udelili známky „veľmi odporúčaná“ a „odporúčaná“

Pneumatika Continental PremiumContact 6 sa v aktuálnom porovnaní letných pneumatík automobilových klubov z Nemecka ADAC, Rakúska ÖAMTC a Švajčiarska TCS hneď dvakrát ocitla na stupni víťazov (www.adac.dewww.oeamtc.atwww.tcs.ch ). Celkové hodnotenie klubov ADAC a ÖAMTC prinieslo zakaždým známku 2,2. V konkurencii 15 modelov letných pneumatík s rozmermi 205/55 R16 V sa vyjadrila testujúca redakcia ADAC pochvalne: „Continental PremiumContact 6 sa zaradila medzi pneumatiky s najlepším brzdením na suchej vozovke. Testovacie vozidlo sa na nich dá riadiť veľmi precízne a pneumatika má mnoho rezerv. Na mokrej vozovke dosiahla pneumatika Continental najlepší výsledok zo všetkých kandidátov. Obzvlášť prekvapivé sú jej krátke brzdné dráhy na betónovom povrchu, ale aj na asfalte patrí k najlepším. V rámci jazdných vlastností pri handlingu na mokrom povrchu na ňu nikto nemá. Vďaka veľmi vysokej priľnavosti a najlepšej ovládateľnosti dosahuje najlepšie známky za handling.“ Skvelé je aj záverečné hodnotenie ADAC po testovaní 17 modelov s rozmerom 225/50 R17 Y: „Continental PremiumContact 6 vyniká nadpriemerným výkonom v rámci všetkých kritérií. Na suchej vozovke má veľmi dobré bezpečnostné rezervy, na mokrej vozovke musíme vyzdvihnúť jej precízny handling.“ Testovacím vozidlom pre pneumatiky s priemerom 16 palcov bol Golf VII, pre 17-palcové použili odborníci Audi A4 Avant.

Spoločnosť Continental mohla byť spokojná aj s výsledkom testovania ďalších značiek koncernu.  Pneumatika Semperit Speed-Life 3 s rozmerom 205/55 R16 V získala rovnako celkovú známku „dobrá“. Na záver vyslovila redakcia nasledujúce hodnotenie: „Semperit Speed-Life 3 sa prezentovala ako veľmi vyvážená. Na suchej vozovke presvedčila dobrou presnosťou a krátkymi brzdnými dráhami. Dokonca aj pri vyššej teplote pneumatík sa výkon zníži iba nepatrne.“ Test absolvovali aj pneumatiky Uniroyal RainSport 5 a Barum Bravuris 5HM. Oba modely získali celkové hodnotenie „uspokojivá“.

Z dôvodu mierne odlišného významu jednotlivých disciplín kluby ÖAMTC a TCS síce nedospeli k inému hodnoteniu ako ADAC, no k odlišným konečným známkam áno. Pneumatiky Continental PremiumContact 6 a Semperit Speed-Life 3 s rozmerom 205/55 R16 V tak získali od ÖAMTC a TCS celkové hodnotenie „veľmi odporúčaná“, Uniroyal RainSport 5 a Barum Bravuris 5 HM dosiahli celkové hodnotenie „odporúčaná“.