Letná pneumatika Continental získala v teste magazínu Auto Zeitung známku „veľmi odporúčaná“

25/02/2021
  • Pneumatika PremiumContact 6 získala v rámci testu desiatich letných pneumatík najlepšiu známku
  • Bola najlepšou pneumatikou pri handlingu na suchom povrchu a dobré výsledky dosiahla aj pri teste aquaplaningu a pri brzdení na mokrej vozovke
  • Testovaný rozmer pneumatiky 225/40 R 18 je vhodný pre osobné automobily kompaktnej a strednej triedy

V prvom teste letných pneumatík sezóny získala pneumatika PremiumContact 6 od spoločnosti Continental najlepšiu známku „veľmi odporúčaná“ (vydanie 5/21, s. 86). Test absolvovalo celkovo desať letných pneumatík s rozmerom 225/40 R 18, ktoré sú vhodné pre rôzne typy osobných automobilov kompaktnej a strednej triedy. Testu sa zúčastnili výrobcovia z Európy, Ázie a USA, testovacím vozidlom bol Seat Leon SC 1,5 TSI.

V testoch na suchej a mokrej vozovke sa pneumatika Continental umiestnila pri handlingu na suchom povrchu na prvom mieste a dobré výsledky dosiahla aj pri teste aquaplaningu v pozdĺžnej stabilite a pri brzdení na mokrej vozovke. Pri hodnotení pneumatiky PremiumContact 6 odborníci magazínu Auto Zeitung na adresu handlingu na suchom povrchu uviedli: „Krátke brzdné dráhy a najrýchlejšie časy v rámci okruhu predstavujú objektívne ukazovatele pre jej enormný potenciál. Ale pneumatika PremiumContact 6 presvedčila organizátorov testu aj subjektívne: „Priama, vyhranená, nenápadná, rýchla. Skutočne ladné vyváženie medzi prednou a zadnou nápravou,“ hodnotia vo svojom článku.

Prostredníctvom pneumatiky PremiumContact 6 vytvára spoločnosť Continental premostenie medzi športovou koncepciou a komfortom, nízkym valivým odporom a dobrým jazdným výkonom. Jazdný výkon zvýšila o 15 percent v porovnaní s predchádzajúcim modelom, valivý odpor sa znížil o päť percent, hladina valivého zvuku je nižšia o 10 percent – dobrá správa pre ľudí bývajúcich v blízkosti ciest a spolucestujúcich. V rámci originálneho vybavenia disponuje rôznymi schváleniami, okrem iného od spoločností Audi, BMW, Mercedes a Volvo. Continental ponúka širokú paletu výrobkov pre disky s priemermi 15 až 22 palcov, schválenia platia do 300 km/h. Pneumatika PremiumContact 6 je vhodná pre automobily od kompaktnej až po vyššiu triedu.

Na stiahnutie