Odborný časopis Gute Fahrt ohodnotil pneumatiku PremiumContact 6 od spoločnosti Continental známkou „veľmi dobrá“

25/02/2021
  • Testoval v rámci originálneho vybavenia osem modelov letných pneumatík s rozmerom 245/40 R 18
  • Redakcia: Pneumatika PremiumContact 6 pôsobí perfektným dojmom na mokrej i suchej vozovke
  • Výsledok testu „veľmi dobrá“ a odporúčanie redakcie

Pneumatika PremiumContact 6 od spoločnosti Continental sa môže pochváliť hneď dvomi novými oceneniami od odborného časopisu „Gute Fahrt“ (vydanie 3/21, s. 36): V aktuálnom teste letných pneumatík získala hodnotenie „veľmi dobrá“ a známku „odporúčaná“. Testovaných bolo osem modelov letných pneumatík s rozmerom 245/40 R 18, testovacím vozidlom bolo Audi A4 40 TDI.

K dobrým výkonom pneumatiky PremiumContact 6 patrili napríklad najlepší výsledok pri brzdení na mokrej vozovke a najlepšia známka v každej z kategórií – handling na suchom povrchu, komfort jazdy a vnútorný hluk. Odborníci vo svojom zhrnutí o pneumatike PremiumContact 6 napísali: „Na mokrej i suchej vozovke pôsobí perfektným dojmom,“ a: „Pneumatika Conti pritom vyťahuje z rukáva špeciálne eso: Pri jazde je nielen aktívna a bezpečná, ale aj mimoriadne komfortná a v priamej konfrontácii skutočne nehlučná – čo nie je samozrejmosťou pri tak ‚širokých papučiach‘, najmä ak sa v minulosti komfort a handling vzájomne vylučovali“.

Prostredníctvom pneumatiky PremiumContact 6 vytvára spoločnosť Continental premostenie medzi športovou koncepciou a komfortom, nízkym valivým odporom a dobrým jazdným výkonom. Jazdný výkon zvýšila o 15 percent v porovnaní s predchádzajúcim modelom, valivý odpor sa znížil o päť percent, hladina valivého zvuku je nižšia o 10 percent – dobrá správa pre ľudí bývajúcich v blízkosti ciest a spolucestujúcich. V rámci originálneho vybavenia disponuje rôznymi schváleniami. Odborný časopis „Gute Fahrt“ testoval pneumatiky schválené koncernom VW.

Na stiahnutie