Mann im Auto auf der Autobahn

Presse

Značka Continental na vrchole testu celoročných pneumatík v slovenskom časopise

07/12/2020

• Autožurnál testoval celoročné pneumatiky v letných a zimných podmienkach
  • Pneumatika AllSeasonContact sa osvedčila ako najlepšia v teste s hodnotením „veľmi dobrá“
  • Tri zo siedmich modelov pneumatík získali hodnotenie „slabé“ alebo „veľmi slabé“

Slovenský motoristický magazín Autožurnál ocenil pneumatiku AllSeasonContact hodnotením „veľmi dobrá“, keďže táto pneumatika značky Continental sa v teste osvedčila najlepšie (číslo 10/20). Časopis testoval pneumatiky s rozmerom 205/55 R 16 – veľkosť vhodnú pre širokú škálu kompaktných modelov až modelov strednej triedy. Testovacím vozidlom bol model Škoda Scala.

Súčasťou testov bola jazda na zasnežených, mokrých aj suchých cestách. Pneumatika AllSeasonContact zaujala veľmi vyváženým výkonom a bezpečnými vlastnosťami za mokra. Časopis ju tiež označil za „najlepšiu v teste akvaplaningu“. Táto pneumatika značky Continental okrem toho získala aj maximálny počet bodov za kvalitu jazdy.

Odborníci boli menej spokojní s tromi zo siedmich pneumatík z testovacej zostavy, ktoré získali hodnotenie „slabé“ alebo „veľmi slabé“. Ide o ďalší dôkaz toho, že aj v kategórii celoročných pneumatík existujú značné rozdiely v kvalite.

Pneumatika AllSeasonContact značky Continental sa vo všeobecnosti považuje za prémiovú pneumatiku, ktorá spĺňa vysoké bezpečnostné požiadavky. Ponúka dobrú priľnavosť na studených, mokrých alebo zasnežených vozovkách, bezpečnú manévrovateľnosť v lete a veľmi nízky valivý odpor, čo je dôležité z hľadiska úspory paliva. Práve v čase prechodnej sezóny, kedy sa vodiči pripravujú na obutie zimných pneumatík, spoločnosť Continental ešte viac rozšírila svoje celosezónne portfólio a začala s výrobou 41 nových rozmerov s rôznymi indexmi nosnosti a povolenými rýchlosťami. Niektoré z nich dokonca využívajú aj technológiu lepenia ContiSeal. Ponuku teraz tvorí 119 položiek so šírkou od 175 do 255 milimetrov s pomerom od 70 do 35 percent a priemerom ráfikov od 14 do 20 palcov. Vďaka tomu možno pneumatiky AllSeasonContact osadiť na širokú škálu modelov – od kompaktných automobilov až po luxusné limuzíny. Automobilky medzičasom schválili celoročné pneumatiky Continental aj ako originálne vybavenie. Napríklad spoločnosť Volkswagen sa rozhodla ponúkať pneumatiku AllSeasonContact ako alternatívnu pneumatiku pre model ID.3.