Mann im Auto auf der Autobahn

Presse

Prvé miesto pre Continental SportContact 6 v teste magazínu "sportauto"

31/03/2020

• Hightech pneumatika Continental je podľa výsledku testu "vynikajúca"
  • Najvyššie bodové hodnotenie v 6 testovacích kritériách na mokrom aj suchom povrchu

Hightech pneumatika SportContact 6 od Continentalu si vyjazdila v Teste letných pneumatík odborného magazínu "sportauto" (04/2020) prvé miesto. Dokázala sa presadiť proti štyrom konkurentom z európskej i ázijskej produkcie. Redakcia testovala vysokovýkonné pneumatiky v rozmere 245/35 Z R19 na testovacom vozidle AMG A45 S o výkone 421PS. Vedľa handlingového testu na suchej i mokrej vozovke bol kladený dôraz tiež na disciplíny súvisiace s bezpečnosťou. Pri brzdení na mokrej i suchej vozovke, aquaplaningu, zatáčanie i reakciu riadenia bola športová pneumatika SportContact 6 číslo jedna. Po priebežnom hodnotení na suchej a mokrej vozovke, kde SportContact 6 získala najvyššie známky, bolo už jasné, že si celkové víťazstvo nenechá vziať. "Vynikajúca na mokrej vozovke i pri hraničných hodnotách. Spontánna a stabilná v rýchlych manévroch so zmenou jazdného pruhu a veľmi krátka brzdná dráha na suchom povrchu, vysoká presnosť riadenia a nízka citlivosť na zmeny zaťaženia pri jazde na suchu, "zhrnul výsledok redakčný tím.

Štart

Športové pneumatiky rozmeru 245/35 Z R19 sú vhodné pre veľké množstvo automobilov od kompaktnej triedy nahor. Testovaný SportContact 6 je k dispozícii v širokej škále rozmerov pre automobily s ráfiky 18 "až 24" palcov a ponúka veľmi krátku brzdnú dráhu, vysokú presnosť riadenia a bezpečnú jazdnú stabilitu až do limitu.

Na stiahnutie