Mann im Auto auf der Autobahn

Presse

Continental SportContact 6 vedie v testoch AutoBild Sportscars

30/03/2020

• Špičková športová pneumatika vyhrala proti deviatim konkurentom
  • Pneumatika Continental získala hodnotenie "veľmi dobrá" alebo "dobrá" vo všetkých testovacích disciplínach
  • Lacné pneumatiky majú "nebezpečne dlhé brzdné dráhy na mokrých a suchých vozovkách"

Pod názvom "Hot Wheels" zverejnil AutoBild Sportscars svoj aktuálny Test letných pneumatík (vydanie 4/2020, s.83) - v ktorom si Continental SportContact 6 zabezpečila najvyššiu priečku na pódiu s hodnotením "príkladná". "Špičková športová pneumatika s presným riadením, športovo dynamickým handlingom a krátkou brzdnou dráhou na suchom i mokrom povrchu, stabilným bočným vedením za mokra a dobrou odolnosťou voči aquaplaningu", napísal časopis a zhrnul výsledky testov. AutoBild Sportscars testoval pneumatiky rozmeru 245/35 R19 na prednej náprave a pneumatiky 265/35 R19 vzadu, s testovacím vozidlom Mercedes AMG C63. Vo všetkých ôsmich testovacích disciplínach na mokrých a suchých cestách zaznamenal SportContact 6 "dobré" alebo "veľmi dobré" známky, vrátane hodnotenia valivého odporu.

Výsledky testu u lacnej pneumatiky od ázijského výrobcu priniesli menej pôsobivé výsledky: "Nízkorozpočtový dezén s nebezpečne dlhou brzdnou dráhou na mokrej i suchej vozovke; nepresný handling; pomalá odozva riadenia a vysoký valivý odpor ", zhrnuli testovací vodiči. Ich názor na to, čomu hovorili "zhnitá pneumatika", boli jasné už po handlingu na suchom asfalte: "Táto pneumatika nie je ani zábavná, ani bezpečná pre riadenie"