Mann im Auto auf der Autobahn

Presse

AutoBild: Pneumatika Continental PremiumContact 6 je najlepšia v teste a Eko-šampión

10/03/2020

• Letná pneumatika Continental boduje vďaka vyváženému výkonu na vysokej úrovni
  • Jediná pneumatika v testovacej zostave 50 výrobkov, ktorá získala za životnosť vysoké hodnotenie (1+)

Pneumatika PremiumContact 6 bola vyhlásená za najlepšiu v teste letných pneumatík, ktorý vykonal časopis AutoBild (5. marca 2020, strana č. 56), a získala tiež titul Eko-šampión. Táto letná pneumatika, ktorú vyvinula spoločnosť Continental v Hanoveri, zvíťazila v konkurencii 49 výrobkov. V rámci najväčšieho testu pneumatík na svete odborníci testovali pneumatiky s rozmermi 245/45 R 18 100 Y, ktoré boli namontované na modeli BMW série 5. Táto veľkosť pneumatiky je vhodná pre rôzne automobily od modelov strednej triedy a vyššie.

Štart

Novinári z časopisu AutoBild pri testovaní 50 letných pneumatík najskôr zvažovali brzdné dráhy, ktoré každý kandidát zaznamenal na mokrom a suchom asfalte. 20 pneumatík s najlepšími výsledkami sa dostalo do druhého kola, ktoré zahŕňalo dvanásť testovacích disciplín na mokrých a suchých vozovkách pri súčasnom posudzovaní valivého odporu a životnosti. „Vyvážený výkon na vysokej úrovni. Dynamické jazdné vlastnosti s presným riadením, krátke brzdné dráhy, veľmi dobrá životnosť a dobrá hospodárnosť“ – takto časopis uvádzal opísal silné stránky pneumatiky PremiumContact 6. Tejto letnej pneumatike udelili celkové hodnotenie „veľmi dobrá“ (1). Pneumatika Continental bola jediným výrobkom, ktorý získal označenia „Najlepšia v teste“ a „Eko-šampión“.

Model PremiumContact 6 je letná pneumatika pre osobné vozidlá kompaktnej a vyššej triedy. Vyrába sa vo veľmi širokom sortimente veľkostí so schváleniami pre rýchlosti až do 300 km/h.