Mann im Auto auf der Autobahn

Asociácia ADAC nazvala pneumatiku Continental najlepšou v skúške

27/02/2020

• PremiumContact 6 vyšla pri skúške ako je najlepšia
  • EcoContact 6 dostala „najlepšie známky za spotrebu paliva a opotrebovanie“
  • ADAC, TCS a ÖAMTC otestovali dve veľkosti pneumatík pre vozidlá strednej veľkosti, dodávkové vozidlá, SUV a väčšie limuzíny

Automobilové kluby ADAC, ÖAMTC a TCS v Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku podrobili letné pneumatiky 225/40 R 18 a 235/55 R 17 skúške, výsledky dnes uverejnili. PremiumContact 6 vyšla dopadla skúšanými šestnástimi 18-palcovými pneumatikami pre kompaktné modely a vozidlá strednej veľkosti najlepšie a o prvé miesto sa delila s konkurenčnou pneumatikou. EcoContact 6 bola medzi 17-palcovými modelmi pre SUV strednej veľkosti, dodávkové vozidlá ako napríklad VW Transporter a ľahšie limuzíny hodnotená ako „vyhovujúca“ (ADAC) a „odporúčaná“ (ÖAMTC/TCS). Automobilové kluby použili ako testovacie vozidlo VW Golf GTI pre väčšie pneumatiky a Ford Kuga pre pneumatiky SUV.

Štart
ADAC Sommerreifentest 2020 Testsiegel PremiumContact 6

Kluby pri svojom hodnotení pneumatiky PremiumContact 6 zdôrazňovali jej veľmi dobrý výkon na mokrých vozovkách. Udelili jej „najlepšie známky za mokrých podmienok (predovšetkým pri brzdení a správaní sa vozidla počas jazdy)“. Pneumatike EcoContact 6 boli v zostave 12 pneumatík od rôznych výrobcov udelené „najlepšie známky za spotrebu paliva a opotrebovanie“ a tiež bola hodnotená ako „dobrá na suchej vozovke“.

18-palcové pneumatiky sú pri skúške vhodné pre vozidlá od modelov kompaktných rozmerov, ako je napríklad VW Golf, až po modely strednej veľkosti, ako napríklad BMW radu 3 alebo Mercedes triedy C. 17-palcové pneumatiky sú vhodné pre SUV strednej veľkosti, ako je napríklad Ford Kuga alebo VW T6 Transporter, a väčšie limuzíny, ako napríklad Mercedes triedy S alebo Audi A7, ktoré sú tiež vybavené pneumatikami tejto veľkosti.