Mann im Auto auf der Autobahn

Presse

Odborný magazín Gute Fahrt: Pneumatika ContiSportContact 5 je „veľmi odporúčaná“

03/03/2020

• Magazín Gute Fahrt testoval osem modelov pneumatík s rozmerom 215/50 R 18 schválených spoločnosťou VW
  • Redakcia: Pneumatika značky Continental „nevykazuje žiadnu slabosť“
  • Značné rozdiely aj u pneumatík originálneho vybavenia

​​V aktuálnom teste letných pneumatík odborného časopisu Gute Fahrt získala pneumatika ContiSportContact 5 hodnotenie „veľmi odporúčaná“ (vydanie 03/2020, s. 32, 21.02.2020). Redakcia, ktorá informuje o vozidlách koncernu VW, testovala osem modelov s rozmerom 215/50 R 18, testovacím vozidlom bol VW T-Roc. Celkovo sa „zajazdilo“ sedem kritérií na suchej a mokrej vozovke, okrem toho sa uskutočnili vyhodnotenia valivého odporu, komfortu a hluku. Všetky testované pneumatiky sú schválené spoločnosťou VW v rámci originálneho vybavenia. Pneumatika značky Continental „nevykazuje žiadnu slabosť“, presviedča na mokrej i suchej vozovke. Presná pri riadení a dokonale športovo ladená“ uzatvára svoje konštatovanie magazín Gute Fahrt.

Štart

Skutočnosť, že napriek schváleniu v rámci originálneho vybavenia rozhodne existujú rozdiely medzi jednotlivými modelmi pneumatík, dokazuje napríklad pohľad na brzdné dráhy. Zatiaľ čo vozidlo T-Roc vybavené pneumatikami od spoločnosti Continental zastalo pri brzdení z rýchlosti 100 km/h po 35 metroch, vozidlo umiestnené na poslednom mieste potrebovalo približne 37,8 metra. Po 35 metroch brzdenia sa toto vozidlo ešte pohybovalo rýchlosťou takmer 27 km/h. „Každý si vie živo predstaviť, aký je to rozdiel, ak sa vám za vyvýšeninou na diaľnici podarí na konci zápchy v poslednej chvíli ešte zastaviť, alebo či v takmer 30 km rýchlosti narazíte do auta pred vami“ komentovala redakcia výsledok merania.

Takmer všetky pneumatiky značky Continental pre osobné automobily tvoria tradične súčasť originálneho vybavenia. Každé tretie osobné vozidlo v Európe je obuté do pneumatík z výrobných hál výskumného oddelenia v Hannoveri. Výrobky zhotovené „na mieru“ pre každý typ vozidla si môžete objednať v autosalóne alebo v špecializovanej predajni pneumatík a v autoservise.

Na stiahnutie