Mann im Auto auf der Autobahn

Presse

Pneumatiky Continental pre dodávky odteraz so samozaceľujúcou technológiou ContiSeal

12/02/2020

• Pneumatiky pre transportéry VanContact 100 s rozmerom 215/65 R 16 C sú odteraz k dispozícii aj s technológiou ContiSeal
  • Technológia ContiSeal vo väčšine prípadov nepriepustne zacelí poškodenia behúňa
  • Pneumatiky Continental pre dodávky sa tak môžu používať ešte hospodárnejším a bezpečnejším spôsobom

Samozaceľujúca technológia ContiSeal sa bude odteraz používať aj v pneumatikách Continental pre dodávky. Spoľahlivo a bez straty tlaku zaceľuje poškodenia behúňa pneumatiky zapríčinené predmetmi s veľkosťou až päť milimetrov. Tým sa dá vylúčiť väčšina príčin nehôd spôsobených zlyhaním pneumatiky, čo tvorí dôležitý aspekt v rámci hospodárnejšieho a bezpečnejšieho používania pneumatík pre dodávky.  „Zlyhania pneumatík spôsobené klincami alebo skrutkami spravidla znamenajú pre dopravné spoločnosti náklady“ vysvetľuje Jan-Ole van Lengen, produktový manažér spoločnosti Continental pre pneumatiky pre dodávky a transportéry v regióne EMEA. „Aj menšie prepichnutia spôsobia výpadok vozidla, prestoje alebo náročnú prekládku nákladu do náhradného vozidla. Technológia ContiSeal dokáže spoľahlivo zaceliť približne 90 percent prípadných poškodení behúňa.“ Spoločnosť Continental testuje použitie technológie ContiSeal aj v rámci zimných a celoročných pneumatík pre transportéry a dodávky.

Prvou lastovičkou s touto technológiou je pneumatika VanContact 100 s často používaným rozmerom 215/65 R 16 C 106/104 T, s výrobou sa začína tento mesiac. Je to robustná pneumatika pre prepravu ťažkých nákladov aj na zlých úsekoch ciest. Jej hrubá okrajová lišta na bočnici odoláva hranám obrubníkov, zachytávač kamienkov na spodku profilu a obzvlášť odolný dizajn profilu jej dovolia bez problémov ovládnuť aj horšie cesty. Zosilnená kostra umožňuje tiež trvalé použitie pri ťažkých nákladoch; zároveň zabezpečuje aj stabilitu jazdy. Vďaka podielu zmesi kremičitých látok a rovnej styčnej ploche s vozovkou ponúka vysoký kilometrový výkon aj v náročných podmienkach.