Mann im Auto auf der Autobahn

Redakcia sportauto: WinterContact TS 850 P je víťaz testu

18/10/2019
WinterContact™ TS 850 P

• Redakcia: WinterContact TS 850 P bez slabín - Výsledok testu "veľmi dobrá"
  • Letné pneumatiky v chladnom ročnom období "definitívne neodporúčame"

Pod titulom "Skrz sneh a ľad" zverejnila redakcia "sportauto" v aktuálnom vydaní (11/19) Test zimných pneumatík. Víťazom testu sa stala pneumatika WinterContact TS 850 P značky Continental. Odborníci testovali celkom päť zimných pneumatík veľkosti 235/40 R 18 s homologáciou medzi 240 a 270 km / h európskych, amerických a ázijských výrobcov. Paralelne boli v zimných teste porovnávané tiež dve celoročné pneumatiky a koná letná pneumatika. "Stabilné a predovšetkým veľmi dobre vyvážená dynamika na snehu, ľahko ovládateľná s dostatočnými rezervami na mokrom povrchu a správne nedotáčavá na suchu" bolo hodnotenie redakcie pre víťaza testu.

"Definitívne neodporúčame" naproti tomu hodnotí odborníci zo Stuttgartu letné pneumatiky v chladnom ročnom období. Letné pneumatiky nemohli udržať krok na zasneženej trati, ale ani na chladných a suchých cestách nedosiahli vysokej úrovne bezpečnosti zimných pneumatík. Hodnotenie celosezónne pneumatík bolo pomerne zmiešané. Aj keď sú bezpečné pre jazdu, zostávajú menej dynamické a preto sú vhodnejšie pre oblasti so snehom.

Testsiegel sport auto

Na stiahnutie