WinterContact TS 860 je víťazom testu magazínu AutoBild

30/09/2019
WinterContact™ TS 860

• „Vzorová“ zimná pneumatika Continental sa presadila proti 52 konkurentom
  • Redakcia: Víťaz testu presviedča najlepšími jazdnými vlastnosťami za každých poveternostných podmienok
  • Zimné pneumatiky značiek Semperit a Uniroyal ocenené známkou „dobrá“

V celosvetovom teste zimných pneumatík, ktorý uskutočnila redakcia magazínu AutoBild a ktorý absolvovalo 53 modelov s rozmerom 225/45 R 17, sa stala víťazom pneumatika Continental WinterContact TS 860 so známkou “vzorová“ (vydanie 39/19). Odborníci testovali zimné pneumatiky medzinárodných značiek celkovo v 16 kategóriách, jazdné skúšky sa uskutočnili na snehu a na mokrej i suchej vozovke vozidlom BMW radu 1. „Víťaz testu presviedča najlepšími jazdnými vlastnosťami za každých poveternostných podmienok. Priama reakcia pri manévrovaní, stabilné bočné vedenie, dobrá hospodárnosť, vysoký kilometrový výkon a nízky valivý odpor“ znelo záverečné hodnotenie redaktorov.

Skupina 53 testovaných zimných pneumatík zahŕňala aj výrobky značiek Semperit a Uniroyal spoločnosti Continental. V rámci záverečného výsledku získala Speed-Grip 3 značky Semperit ako „presvedčivý univerzálny talent s dobrými vlastnosťami pre zimné obdobie“ známku „dobrá“.  Pneumatiku do dažďa MS plus 77 značky Uniroyal ohodnotili organizátori testu tiež známkou „dobrá“. Ich vyjadrenie: „Zimná pneumatika so stabilnými jazdnými vlastnosťami za každých poveternostných podmienok, dobré bočné vedenie, nízky valivý odpor“.