Continental navrhuje pneumatiku budúcnosti

16/09/2019

• „Conti C.A.R.E.“ poskytuje technologické riešenia pre mobilitu budúcnosti
  • Elektrifikácia a pripojenie kolies a pneumatík umožňujú udržateľnú správu pneumatiky

Continental bude tento rok na Frankfurtskom autosalóne (IAA) prezentovať komplexný technologický systém Conti C.A.R.E. Conti C.A.R.E. (Pripojené. Autonómne. Spoľahlivé. Elektrifikované.), čo znamená jemne doladené prepájanie technológie kolesa a pneumatiky a spravovateľnosť požadovaných výkonnostných vlastností. Tieto vlastnosti sú tiež úzko spojené s požiadavkami na jazdu s elektrickým a autonómnym pohonom tak v individuálnych, ako aj zdieľaných scenároch mobility. Conti C.A.R.E. tvorí v kombinácii s internetovou aplikáciou ContiConnect Live riešenie flexibilného systému, ktorý poskytuje prostriedky na správu pneumatík pre moderné flotily taxíkov bez vodiča, napríklad zvýšený výkon a pomoc s optimalizáciou nákladov.

Pneumatiky Conti C.A.R.E. sú vybavené snímačmi vstavanými do konštrukcie pneumatiky. Tieto snímače generujú a neustále vyhodnocujú údaje týkajúce a hĺbky vzorky pneumatiky, jej teploty a tlaku. Tento monitorovací systém, ktorý sa nazýva ContiSense, prenáša informácie o stave pneumatík do aplikácie ContiConnect Live a operátorom flotily umožňuje účinnú správu mobility.

Myšlienka aktívneho nastavovania tlakov pneumatík pomocou odstredivých čerpadiel vstavaných v kolese nie je o nič menej inovačná. Odstredivé sily v kolese pôsobia pri zrýchľovaní vozidla na toto čerpadlo, ktoré stláča vzduch. Táto technológia PressureProof nepretržite udržiava tlak v pneumatike v rámci ideálneho rozsahu a pomáha dosahovať udržateľný pokles emisií CO2. Vo vstavanom zásobníku sa neudržiava žiadny prebytočný stlačený vzduch. Technológia PressureBoost následne používa tento stlačený vzduch na rýchle prispôsobenie tlakov v pneumatike rôznym situáciám jazdy.

Continental bude prostredníctvom konceptu SilentWheel prezentovať upravený ráfik kolesa, ktorý znižuje vibrácie vznikajúce počas jazdy a tým zabezpečuje vynikajúcu kvalitu jazdy.