Prvé miesto v teste odborného magazínu „Firmenauto“ pre pneumatiku Continental pre transportéry

06/08/2019
tire_image1

• Prvé miesto v rámci testu letných pneumatík pre transportéry a dodávkové automobily získala pneumatika VanContact 200
  • Redakcia ocenila jej priľnavosť na mokrej vozovke, bezpečné jazdné vlastnosti a nízky valivý odpor
  • Odporúčané celoročné pneumatiky VanContact 4Season

Redakcia odborného magazínu „Firmenauto“ informovala vo vydaní 7/2019 o svojom teste pneumatík pre transportéry a dodávkové automobily. Letná pneumatika VanContact 200 značky Continental získala v rámci testov rozdelených do 15 kategórií prvé miesto. Odporúčanie si ako alternatívne obutie zabezpečila celoročná pneumatika VanContact 4Season, ktorá bola testovaná mimo konkurencie. Odborníci zo Stuttgartu testovali šesť letných pneumatík a jednu celoročnú s rozmerom 235/60 R 17 C od európskych a ázijských výrobcov, testovacími vozidlami boli VW Crafter a MAN TGE.

V teste vysoko bodovala VanContact 200 na základe svojich vyvážených vlastností. V rámci šiestich testovacích disciplín na mokrej vozovke získala trikrát najlepšiu známku a dvakrát druhé najlepšie hodnotenie. Rovnako dobre bodovala na suchej vozovke: Na nej raz dosiahla najvyššiu a trikrát druhú najlepšiu známku. Aj pri hodnotení valivého odporu získala plný počet bodov, čím bola ako jediná pneumatika v rámci celého testu ohodnotená celkovou známkou „veľmi dobrá“. „Vynikajúca priľnavosť na mokrej vozovke, veľmi bezpečné jazdné vlastnosti, nízky valivý odpor,“ znelo zhodnotenie výsledkov testov pre VanContact 200.

Okrem letných pneumatík testovali odborníci aj jazdné vlastnosti celoročnej pneumatiky pre transportéry VanContact 4Season. V rámci testu dosiahla pozoruhodnú známku „uspokojivá“ – a tým aj rovnaké hodnotenie ako jej dvaja konkurenti zo segmentu letných pneumatík.  To znamená, že táto pneumatika je dobrou alternatívou na sezónne obutie predovšetkým pre špedičné firmy v mestách.