Svetová premiéra elektrického SUV Extreme E s pneumatikami Continental na podujatí Goodwood Festival of Speed

15/07/2019

• Elektrické SUV Extreme E bolo verejnosti vôbec po prvý raz predstavené na podujatí Goodwood Festival of Speed
  • Revolučný elektrický automobil je vybavený špeciálnymi pneumatikami Extreme E skonštruovanými spoločnosťou Continental pre jazdu v teréne
  • Spoločnosť Continental je zakladajúci partner série podujatí terénnych pretekov elektrických vozidiel Extreme E

Dva nové druhy pneumatík Continental, vyvinuté špeciálne pre sériu podujatí terénnych pretekov vozidiel Extreme E, zažili svoj globálny debut na podujatí Goodwood Festival of Speed. Nové pneumatiky s letnou a zimnou technológiou, navrhnuté pre najnáročnejšie jazdné podmienky na svete, boli verejnosti predstavené spolu s jedinečným elektrickým športovo-úžitkovým vozidlom, na ktorom sa majú vysporiadať s niektorými z najextrémnejších lokalít po celom svete. Účastníci tohto špičkového podujatia v kalendári motošportu mohli exkluzívne naživo vidieť elektrické SUV, ktoré bude hybnou silou novej série pretekov od roku 2021.

„Extreme E-SUV ODYSSEY 21 sa nepodobá na nič iné v motošporte. Výsledkom špičkovej technológie a návrhu pneumatík, ktoré vyvinula spoločnosť Continental, je úžasný automobil, ktorý dokáže podávať najvyšší výkon v najnáročnejších a najpremenlivejších prostrediach na planéte. Či už ide o Arktídu, Himaláje, Amazóniu, Saharu alebo ostrovy v Indickom oceáne – tento automobil predstaví schopnosti kategórie E-SUV nielen fanúšikom motošportu, ale aj zákazníkom, ktorí sa snažia prispieť k zmene planéty voľbou elektrického SUV,“ hovorí Alejandro Agag, zakladateľ a výkonný riaditeľ šampionátu Formula E.

Tansu Isik, vedúci marketingu pre oblasť EMEA zo spoločnosti Continental, Mikaela Åhlin-Kottulinsky a Alejandro Agag, zakladateľ a výkonný riaditeľ šampionátu Formula E

„Pomocou našich výkonných pneumatík pre podujatia série Extreme E poskytujeme vodičom veľmi vysokú priľnavosť na podporu zrýchlenia, brzdenia a presnej manévrovateľnosti na veľmi náročných tratiach,“ hovorí Tansu Isik, vedúci marketingu pre oblasť EMEA zo spoločnosti Continental. „Pneumatiky budú dokonale prispôsobené elektrickým SUV v tejto sérii pretekov, aby sa zabezpečila najlepšia možná kontrola nad vozidlom a bezpečnosť, hoci aj na hrboľatom povrchu.“

Podujatie Goodwood Festival of Speed, ktoré sa uskutočňuje v parku pri usadlosti Goodwood House v Západnom Sussexe (Anglicko), je oslavou motošportu a automobilovej kultúry. Je to miesto, kde si môžu fanúšikovia obzrieť výkonné vozidlá a motocykle na dráhe Hillclimb a vychutnať si prístup k vozidlám, od klasických až po špičkové. Goodwood Festival of Speed, ktorý ponúka pohľad na slávu minulosti, je dokonalým miestom na odhalenie sľubnej budúcnosti motošportu vďaka podujatiu Extreme E.

Všetky tímy Extreme E musia používať rovnakú zostavu štandardizovaného vybavenia, ktorú vytvoril a zostavil výrobca Spark Racing Technology, batérie od spoločnosti Williams Advanced Engineering a pneumatiky Continental.

V súčasnosti sa začalo so serióznym testovaním elektrických SUV, k čomu na poli pneumatík výrazne prispel zakladajúci partner, spoločnosť Continental. Každý tím podujatia Extreme E dostane dve súpravy letných a zimných pneumatík, ktoré sú optimalizované pre všetky aspekty výkonu a bezpečnosti, ktoré vyžadujú ich elektrické SUV. Ďalšie podrobnosti sú dostupné na stránke www.EngineeredForTheExtreme.com