Continental má premiéru: Trojtýždňové preteky naprieč Francúzskom na pneumatikách PremiumContact 6

04/07/2019

106. ročník cyklistických pretekov profesionálov okolo Francúzska, ktoré na budúcu sobotu, 6. júla, druhý raz v histórii po roku 1958 štartujú v belgickom hlavnom meste Brusel, sú pre Continental mimoriadne významné. Spolu s ďalšími partnermi LCL, E.Leclerc, Krys a Škoda je spoločnosť Continental prvýkrát jedným z piatich hlavných partnerov najvýznamnejších cyklistických pretekov na svete, Tour de France. To znamená, že Conti nielenže poskytne, tak ako v minulých rokoch, mnohým z 22 tímov, ktoré sa zúčastnia 3 000 km dlhého „Veľkého okruhu“, vybavenie vo forme cyklistických pretekárskych pneumatík vhodných do každého počasia a vyhovujúcich všetkým topografickým požiadavkám. Takisto oficiálne vozidlá pretekov, ktoré sa budú pohybovať krajinou až do príchodu do cieľa poslednej etapy 28. júla v Paríži, budú mať počas jazdy obuté výrobky spoločnosti Continental. Podujatie takýchto rozmerov a intenzity, ktoré priťahuje celosvetovú pozornosť v období troch týždňov, si vyžaduje stabilných partnerov, na ktorých sa dá spoľahnúť. Continental PremiumContact 6, pneumatika vyrábaná v lotrinskom meste Sarreguemines, sa obúva na automobily značky Škoda, ktoré sú súčasťou pretekov od roku 2004 a predstavuje najlepšiu možnú voľbu v rámci akýchkoľvek podmienok použitia.

Hneď na úvod ide o legendárne červené vedúce vozidlo riaditeľa Tour de France Christiana Prudhomma. Táto limuzína ponúka posádke vozidla prostredníctvom integrovanej obrazovky informačno-zábavného systému všetky aktuálne informácie o vývoji pretekov. Prudhomme a jeho spoločníci sú pomocou rádiového spojenia v kontakte prakticky s každým jednotlivým jazdcom. Toto vozidlo, v ktorom sa v priebehu dňa na palube často vystriedajú aj rôzni „prominenti“, vrátane francúzskeho prezidenta Emanuela Macrona, tvorí digitálnu centrálu na štyroch kolesách.

PremiumContact™ 6

Po prvý raz sa spoločnosť Continental tento rok postará o to, aby bolo v tejto júlovej horúčave na prašných úzkych horských cestičkách, ako aj na širokých cestách I. triedy a diaľniciach k dispozícii len to najlepšie obutie. Nielen „červené žihadlo“ organizátorov pretekov, ale aj nemenej dôležité sprievodné vozidlá časomeračov, lekárov a iných zodpovedných osôb sprevádzajú pretekárov bezpečne a komfortne krajinou na pneumatikách Continental PremiumContact 6. Aj tím Groupama FDJ jazdí na pneumatikách Continental. Tejto prehliadky špičkových športových výkonov sa každoročne priamo zúčastňuje okolo 10 miliónov fanúšikov cyklistického športu z celého sveta povzbudzujúcich po oboch stranách ciest a ďalšie stovky miliónov divákov sledujú zápolenie pri televíznych obrazovkách alebo ďalších internetových živých prenosoch.

Ako jeden z piatich hlavných partnerov Tour de France si spoločnosť Continental v tomto roku užíva veľkú pozornosť a účasť v rámci „remise des prix“, každodenného vyhlasovania víťazov etáp a renomovaného udeľovania rôznofarebných tričiek pretekárom na základe výsledkov. Predovšetkým „Maillot Jaune“, „žltého trička“ pre vedúceho pretekára v celkovom hodnotení. Logo spoločnosti Continental sa tak objaví nielen na oblúku umiestnenom nad cieľovou čiarou, ale aj na slávnej „čertovej vlajke.“ Názov „flamme rouge“ sa používa pri pretekoch už desaťročia a oznamuje posledný kilometer dennej etapy.

„Byť sponzorom Tour de France perfektne harmonizuje s našimi výrobkami a hodnotami spoločnosti,“ komentuje situáciu Christian Kötz, člen predstavenstva spoločnosti Continental AG a vedúci divízie pneumatík. Ako partner víťazov etáp, pokračuje Kötz, „v zvýšenej miere zviditeľňujeme naše vysokovýkonné pneumatiky, ktoré zaisťujú bezpečnosť na cestách a symbolizujú našu víťaznú mentalitu.“ Spoločnosť veľmi teší, že teraz, po roku činnosti „oficiálneho partnera“ a oficiálneho sponzora v oblasti pneumatík, hrá dôležitejšiu úlohu v rámci najvýznamnejších cyklistických pretekov na svete. Po každej etape odovzdá zástupca spoločnosti Continental medailu víťazovi dennej etapy.

Spoločnosť Continental chce okrem toho využiť partnerstvo v rámci pretekov Tour de France, aby mohla upozorniť a informovať o koncepcii Vision Zero, svete bez úmrtí a nehôd v cestnej premávke. Záujem o preteky sa má v tomto roku využiť aj k výzve na zlepšenie vzájomných vzťahov a zvýšenie ohľaduplnosti medzi vodičmi automobilov a cyklistami. Na svojej domovskej stránke poskytuje spoločnosť Continental návštevníkom pretekov aj informácie o bezpečných trasách na príchod na najlepšie miesta pre divákov a odchod z nich. Na trasách denných etáp budú okrem toho v ponuke bezplatné prehliadky pneumatík pre parkujúce autá.

Spoločnosť Continental poskytne počas cyklistických pretekov v rámci seriálu WorldTour nielen bezpečné pneumatiky PremiumContact 6 pre osobné vozidlá, ale aj cyklistické pretekárske pneumatiky pre najlepších svetových profesionálov. K tomu patrí v tomto roku aj nástupca tímu Sky, ktorý reprezentovali jazdci Chris Froome a Geraint Thomas, ktorí v predchádzajúcich rokoch zvíťazili v celkovom hodnotení. „Tím Ineos“, dedič zoskupenia Sky, sa napriek neprítomnosti Frooma na Tour de France po jeho ťažkom úraze spred niekoľkých týždňov znovu pokúsi obstáť na cyklistických pneumatikách Continental čo najlepšie. Presné zloženie tímu však ešte nie je známe.

Rovnako sú na tom aj ďalší partneri spoločnosti Continental. Iba zopár z 22 tímov s dovedna 176 jazdcami, ktorí sa na budúcu sobotu postavia na štart, už oznámilo zloženie svojho družstva. V tímoch, ktoré budú jazdiť na vysokovýkonných pneumatikách Continental, sa však objaví mnoho potenciálnych víťazov etáp alebo ašpirantov na tričká pre vedúceho pretekára (žlté), najlepšieho špurtéra (zelené), najlepšieho vrchára (bodkované) a najlepšieho mladého jazdca do 25 rokov (biele). K nim patria v tomto roku okrem britského tímu Ineos ešte Bahrain Merida (BRN), Groupama FDJ (FRA), Katusha Alpecin (SUI), Movistar (ESP), a nemecké družstvo, tím Sunweb.

Štart v Bruseli sa v tomto roku bude niesť v duchu špeciálnych emócií. Hlavné mesto Belgicka nebolo tento rok zvolené ako metropola začiatku veľkého divadla – ako pri každej Tour de France – náhodne: Pred presne 50 rokmi totiž oslavoval belgický hrdina cyklistického športu Eddy Merckx svoj prvý z dovedna piatich triumfov na cyklistických pretekoch okolo Francúzska. Pre usporiadateľov okolo Christiana Prudhomma to bol ďalší dôvod na to, aby sa ako miesto štartu po druhý raz od roku 1958 určili sídlo Európskej únie.