PremiumContact 6 získala v rámci testu ACE najlepšiu známku

01/04/2019
PremiumContact™ 6

• ACE, ARBÖ a GTÜ testovali deväť modelov letných pneumatík s rozmerom 205/55 R 16
  • PremiumContact 6 bola ohodnotená najlepšou známkou „veľmi odporúčaná“

V aktuálnom vydaní časopisu ACE Lenkrad (4/19) informuje redakcia pod titulkom „O priľnavosti a cite“ o aktuálnom teste letných pneumatík. Pneumatika PremiumContact 6 od spoločnosti Continental v ňom získala najlepšiu známku „veľmi odporúčaná“. ACE (Auto Club Europa) uskutočnil test spolu s rakúskym automobilovým klubom ARBÖ a odbornou organizáciou GTÜ. Testovaných bolo deväť modelov letných pneumatík s rozmerom 205/55 R 16, predajná cena každej pneumatiky bola nižšia ako 100 EUR. Pneumatiky pochádzali od európskych, amerických a ázijských výrobcov, testovacím vozidlom bola Škoda Octavia. Rozmer pneumatiky je vhodný pre celý rad osobných automobilov kompaktnej a nižšej strednej triedy.

Foto zdroj: ACE.de

Najlepšiu známku získala letná pneumatika Continental na základe svojich vyvážených vlastností: Vždy najvyšší počet udelených bodov dosiahla pri brzdení na mokrej vozovke, riadení na mokrom povrchu a pri jazde na kruhovej dráhe s mokrým povrchom. Aj v hodnotení všetkých testov na suchej vozovke dosiahla najvyšší počet udelených bodov. Pri testoch komfortu a valivého odporu získala tiež dobré známky. Pneumatika PremiumContact 6 tak opäť raz predstavuje letnú pneumatiku, ktorá spĺňa najvyššie nároky v oblasti bezpečnosti, komfortu a ochrany životného prostredia. Pneumatika PremiumContact 6 sa vyrába v 120 výrobkoch s priemerom od 15 do 22 palcov ako pneumatika pre osobné vozidlá a vozidlá kategórie SUV. Aktuálna paleta výrobkov obsahuje šírky pneumatík v rozmedzí od 185 do 325 milimetrov a profily od 65 do 30 percent; schválené rýchlostné limity sú do 300 km/h.