Prvé miesto v teste magazínu sportauto pre pneumatiku SportContact 6

20/03/2019
tire_image1

• Športová pneumatika spoločnosti Continental získala ako jediná pneumatika najvyššie hodnotenie „veľmi odporúčaná“
  • SportContact 6 v jazde na mokrej a suchej vozovke na čele hodnotenia
  • Redakcia: „Najkratšie brzdné dráhy, športovo priama reakcia na riadenie, vysoká stabilita jazdy“

V dnešnom uverejnenom teste letných pneumatík magazínu „sportauto“ (vydanie 4/19) sa pneumatika SportContact 6 spoločnosti Continental umiestnila s výrazným náskokom na prvom mieste. Ako jediná z testovacieho pelotónu s celkovo deviatimi modelmi pneumatík dosiahla športová pneumatika z Hannoveru najvyššie hodnotenie „veľmi odporúčaná“. K tomuto hodnoteniu prispeli jej vyvážené športové vlastnosti na mokrej a suchej vozovke:  v rámci oboch segmentov testu sa spomedzi všetkých testovaných kandidátov prezentovala najlepšími výkonmi. „Najkratšie brzdné dráhy a bezpečná nedotáčavosť na mokrej vozovke, športovo priama reakcia na riadenie a vysoká stabilita jazdy na suchej vozovke, spoľahlivá spätná väzba, vynikajúce sledovanie dráhy, jednoznačné reakcie vozidla“ poznačili si odborníci zo Stuttgartu vo svojej rekapitulácii.

Testu sa zúčastnilo dohromady deväť športových pneumatík s rozmerom 245/30 R 20 Y od výrobcov z Európy, Ameriky a Ázie, testovacím vozidlom bola Honda Civic Type R. Zatiaľ čo pneumatika SportContact 6 získala najvyššie hodnotenie „veľmi odporúčaná“, hodnotenie „odporúčaná“ bolo udelené iba raz; všetky ostatné výrobky dosiahli hodnotenie „stále odporúčaná“.

S modelom SportContact 6 má spoločnosť Continental v ponuke superšportovú pneumatiku pre segment maximálnych výkonov, ktorá výrazne predstihuje predchádzajúce modely najmä v oblasti jazdných vlastností, dokonalosti riadenia a spôsobilosti pre vysoké rýchlosti. Pri prenášaní týchto inovácií na vozovku technici z Hannoveru kompletne prepracovali chemické zloženie behúňa, dizajn profilu, ako aj konštrukciu pneumatiky. K dispozícii je viac ako 90 výrobkov pre disky s priemerom od 18 do 24 palcov, šírky pneumatík sú v rozmedzí od 225 do 335 milimetrov a prierezy medzi 50 a 25 percentami. Pneumatika SportContact 6 je schválená pre rýchlosti do 350 km/h a mnohí výrobcovia športových a superšportových automobilov ju dodávajú namontovanú na vozidlách priamo z výroby.

Štart