Mann im Auto auf der Autobahn

25/02/2019
PremiumContact™ 6

• PremiumContact 6 sa stal jednotkou v prvom teste letných pneumatík tohto roka
  • Magazín Auto Zeitung chváli vysokú mieru bezpečnosti týchto letných pneumatík od spoločnosti Continental
  • Testovalo sa deväť modelov letných pneumatík a jedny celoročné pneumatiky s rozmerom 235/45 R 18

V novom teste letných pneumatík viedol model PremiumContact 6 od spoločnosti Continental s pohodlným náskokom: Nemecký motoristický magazín Auto Zeitung porovnal vlastnosti deviatich modelov letných pneumatík a jedného modelu celoročných pneumatík s rozmerom 235/45 R 18 na mokrej aj suchej vozovke (číslo 6/19). Testovacím vozidlom bol model Škoda Superb Combi. V teste získali pneumatiky vyvinuté spoločnosťou Continental v Hannoveri prvé miesto v oboch kategóriách.

Pri jazde na mokrej vozovke získal model PremiumContact 6 spolu 142 z celkového počtu 150 bodov, zatiaľ čo na suchej vozovke získal 135 zo 150 bodov. S celkovým skóre 277 z 300 bodov zvíťazili pneumatiky od spoločnosti Continental s jasným náskokom 30 bodov pred najbližším rivalom. „Maximálna bezpečnosť, vysoká úroveň pohodlia a vynikajúci dynamický handling,“ zhrnuli hodnotitelia z magazínu Auto Zeitung. Novinári z Kolína pneumatiky testovali podľa celkovo 13 rôznych kritérií. Okrem bežných testov na cestách uskutočnili aj testy valivého odporu a hladiny hluku pri styku pneumatika/vozovka.

Štart

PremiumContact 6 sú letné pneumatiky pre osobné vozidlá od kompaktnej triedy vyššie. Sortiment v súčasnosti tvorí 120 variantov so schváleniami pre rýchlosti až do 300 km/h.